Hae tästä blogista

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kiinalainen horoskooppi: apina

Oletko apina? Katso täältä oma eläinmerkkisi.

Apinat ovat älykkäitä, hauskoja ja omaavat usein varsin vetovoimaisen persoonallisuuden He ovat seurallisia ja hyviä puhekumppaneita. Apinat rakastavat puhumista ja omaa ääntään joskus ärsyttävyyteen asti. Nopeaälyisinä ja oppivaisina he kykenevät nopeasti sulautumaan muuttuviin tilanteisiin. 
Apinan luonne jakaa usein ympäristön tarkkaan kahtia. Toisia viehättää apinan seurallisuus ja ulospäin suuntautuneisuus, toiset kokevat samat ominaisuudet levottomuutena ja epäluuuloja herättävänä oveluutena. Apina itse sivuuttaa tällaiset epäilyt olankohautuksella.
Apinan vilkas luonne ja jatkuva kiinnostustuminen uusista asioista synnyttää ympäristössä helposti väärän mielikuvan välinpitämättömyydestä tai suoranaisesta kovasydämisyydestä. Jos tämän seurauksena ystävyyssuhteisiin syntyy särö, se yleensä korjautuu nopeasti apinan itsensä aloitteesta.
Apinalla on hyvä itsetunto ja he ovat viimeiseen saakka suoritusihmisiä. Joskus jopa niin pitkälle, että se kääntyy  heikkoudeksi. Apina ei aina ymmärrä lopettaa ajoissa.
Parhaat kumppanit ovat rotta ja lohikäärme. Vaikeuksia on odotettravissa sian ja käärmeen kanssa.

5 kommenttia:

 1. Hei! Osaatko sanoa otetaanko talon yhteydessä (päässä) olevat autotalli ja autokatos mukaan baguaan? Siihen en ole löytänyt vastausta.

  VastaaPoista
 2. Hei! Jos autotalli kuuluu kinteästi rakennukseen eli sillä on sama perusta kuin muulla rakennuksella, se on lämmin tila ja siihen on kulku sisäkautta se kuuluu baguaan. Katos kuuluu myös jos sillä on yhteinen perusta rakennuksen kanssa ja sitä käytetään ikään kuin asunnon osana muuhunkin kuin auton pysäköimiseen, esimerkiksi tavaroiden säilyttämiseen tai johonkin toimintaan kuten työpajana.

  VastaaPoista
 3. Eli kuuluu, molemmat. Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista
 4. Moi. Kysyisin tuota "Parhaat kumppanit" ja "riitakumppanit" koskinen Kiinalaista horoskooppi merkkiä, nämä teidän tekemät "oletukset" ovat ristiriidassa Wikipediassa olevan sivuston kanssa kyseisessä asiassa ; http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_horoskooppi.
  En tarkoita et edellinen on todempaa totta :-), vaan mihin edelliset oletukset perustuu? Olen harrastanut 12-vuotta tai-chiita, ja perehtynyt jonkin verran taolaiseen ajatteluun... noin "nopeasti - apinamaisesti" ajateltuna voisi kuvitella et horroskooppi merkin polariteetti yin tai jang tulisi olla vastakkainen "rakastavaisten liitoissa", jotta "maailmat tukisivat toisiaan"...
  Sen olen kyllä todennut 15-vuoden kokemuksella että tiikeri, ja apina käyvät jatkuvaa valtataistelua...

  VastaaPoista
 5. Moi!

  Yhteensopivuuksista päättäminen on mutkikas asia ja vaatii todellista syvällistä perehtymistä kiinalaiseen horoskopiaan. Kuten olen muualla täällä kirjoittanut, tämä ei ole minun erikoisalaani. Horoskooppi on kuitenkin niin oleellinen osa fengshuita, että olen halunnut kykyjeni mukaan sitäkin tuoda täällä esille. Jos enemmän tietäviä ja halukkaita kirjoittajia löytyy, annan mielelläni kirjoitusouikeudet tänne.

  Tämänhetkiset kommentit perustuvat enimmäkseen 12 vuoden kiertoon.

  Tässä samalla tuli mieleen, että taidanpa kirjoittaa tästä vielä erikseen artikkelin tänne.

  VastaaPoista