Hae tästä blogista

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vesi talon takana

Fengshuissa on hyvin vähän vakiintuneita sääntöjä. Koska olot vaihtelevat, on myös oppien soveltaminen aina erilaista. Kannattaa pitää mielessä eräs fengshuin keskeisiä periaatteita: ehjää ei tarvitse korjata. Jos talon asukkaiden elämässä on kaikki kunnossa, voi sisustus rauhassa olla fengshuin oppien vastainenkin.

 Edellisestä huolimatta lähes aina saa kuulla neuvona, että talon taakse ei pidä sijoittaa vettä. Tämä harmittaa varsinkin niitä, joilla on omakotitalon takana uima-allas aktiivisessa käytössä. Neuvon ymmärtää helposti, kun ajattelee viiden eläimen sääntöä. Vesi on eloisana ja jatkuvasti muuttuvana kaikkein epävakain elementti. Siinä, missä talon taakse kaivattaisiin tukevaa kilpikonnaa, vesi jättää tärkeän selkäpuolen täysin suojaamatta.

Jos kaikesta huolimatta haluaa talon taakse vettä, kannattaa kysyä neuvoa fengshui-mestarilta. Omatoimisesti tilannetta voi myös auttaa niin, että esimerkiksi uima-allas ja talo ovat selvästi erillään toisistaan eikä edes pihakiveys yhdistä niitä.

Näitä ohjeita ei pidä sekoittaa siihen, etteikö vettä saisi lainkaan olla talon lähellä. Päinvastoin rauhallisessa liikkeessä oleva vesi tuo mukanaan vaurautta ja myönteisiä asioita. Perinteinen tapa rakentaa talo järven rantaan on toimiva, kunhan järvi ei sijaitse talon takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti