Hae tästä blogista

torstai 22. lokakuuta 2015

Viisi virhettä joita kannattaa välttää

Alla on lueteltu mielestäni fengshuin kannalta viisi yleisintä virhettä kodin sisustuksessa. Nämä ovat virheitä joita ei pitäisi tehdä. Jos löytää jonkin luettelon kohdista omasta kodistaan asettuu heposti puolustuskannalle esimerkiksi tyyliin "asuntoni on niin pieni ettei asiaa voi järjestää muulla tavoin". Toisin sanoen omasta mahdollisesta epäonnesta vieritetään syy asunnon niskoille. Tämä on kuitenkin väärin. Me itse olemme valinneet asuntomme ja olemme vastuussa siitä, myös sen pienuudesta. Jos asuntomme sisustus ei tue elämäämme, me itse olemme siihen syypäitä.

1. Sänky nurkassa
Sänkyyn pitää päästä kulkemaan molemmilta sivuilta. Pään takana on hyvä olla tukeva tausta, joten helposti tulee mieleen asettaa sänky huoneen nurkkaan. Tällöin toinen pitkä sivu tulee seinää vasten ja kulkeminen siltä puolelta estyy. Uhkaavan tilanteen sattuessa sängystä on siis vain yksi pakotie. Vaikka itse emme olisikaan vainoharhaisia, niin alitajuntamme on koko ajan tilanteesta tietoinen. Se pyrkii säilyttämään edes osittaisen valmiustilan eikä päästä unta syvimmäksi mahdolliseksi.
Myös parisuhteelle toisen kulkuväylän tukkiminen voi olla vahingollista. Kumppanisi on hyvä päästä vapaasti tulemaan ja menemään omalta puoleltaan sänkyä.

2. Huomaamaton, jopa pimeä sisäänkäynti
Sisäänkäynnin pitää olla näköisesi ja helppo löytää. Tarvittaessa ovi ja sille johtava tie on vaikka valaistava erikseen. Kerrostalossa rappukäytävään johtava ovi on ulko-ovesi ja sen muokkaamisessa on noudatettava taloyhtiön sääntöjä.

3. Televisio makuuhuoneessa 
Makuuhuone on tarkoitettu pääasiassa levolle ja rauhoittumiselle sekä laatuajan viettoon kumppanisi kanssa. Televisiolla ei ole mitään tekemistä näiden asioiden kanssa.

4. Rikkinäisiä asioita
Hana tippuu vain hieman, kuluneen kohdan pöydästä voi peittää sopivalla liinalla, herätys toimii kyllä kun muistaa säätää sen puoli tuntia aikaisemmalle ja niin edelleen. On huonoa fengshuita pitää kotona toimimattomia laitteita oli sitten kyse ovikellosta tai työhaalareista. Korjaa kaikki heti.

5. Peilien sijoittelu
Peili on voimakas fengshui-tehoste, mutta sen sijoittelussa on oltava tarkkana. Liian usein tapaa peilejä, jotka on sijoitettu ikkunaa tai sisäänkäyntiä vastapäätä tai jopa vasten toisiaan. Myös palapeilit ovat yhä valitettavan yleisiä.

3 kommenttia:

 1. Kiitoksia hyvistä vinkeistä! :) Muutenkin hyvä blogi.

  VastaaPoista
 2. Vastuu asunnon pienuudesta voi johtua yksinkertaisesti siitä ettei ole varaa suurempaan. Itse olen muuttamassa erittäin pieneen asuntoon ja olen hankkinut sinne paljon peilejä tilaa avartamaan. Aion ottaa ohjeistasi vaarin kun sijoittelen peilit seinille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uuteen kotiin! Kodin pienuus ei estä fengshuin tehkasta toteuttamista, saattaa päinvastoin jopa helpottaa asioita.
   Runsaassa peilien käytössä on omat vaaransa, joita ei kaikkia mahdu tällaisssa blogissa käsittelemään. Ajattelepa esimerkiksi sitä, että luomalla peilin avulla ylimääräistä tilaa tulet samalla vaikuttaneeksi asunnon baguaan.
   Suosittelisin pitäytymään peilien käytössä kohtuudessa. Tilan tuntua voi luoda myös valaistuksella ja sistusratkaisuilla.

   Poista