Hae tästä blogista

torstai 29. lokakuuta 2015

Salakavala saaste

Fengshuin silmin yhteiskunnassamme nopeimmin leviävä saaste ei täytä lehtien otsikoita tai opaskirjojen sivuja, itse asiassa sitä ei edes lueta saasteeksi. Kyseessä on sähkö ja sen luomat sähkömagneettiset kentät. Vaikka niiden olemassaolosta ollaankin usein tietoisia, vain harva ymmärtää kuinka voimakas vaikutus niillä voi olla.

Asiaa on tieteen piirissä tutkittu hyvin vähän. Harvat aiheeseen perehtyneet ammattilaiset suosittelevat, että kentän voimakkuus jossa oleskellaan jatkuvasti saisi olla korkeintaan 2 mG (milligaussia). Jotkut suosittelevat tätäkin pienempiä arvoja. Hyvän vertailukohdan saa esimerkiksi sägyn vieressä sijaitsevasta sähköherätyskellosta. Se kehittää yleensä ympärilleen noin 5-10 mG vahvuisen kentän, joka jo yksin ylittää suositukset moninkertaisesti. Sähkömyrsky, jonka keskellä elämme, vaikuttaa myös fengshuin tulkintoihin. Tunnetuin esimerkki on viime vuosituhannen lopulla syntynyt uusi tapa käyttää baguaa.

Onko matkapuhelin sänkysi lähellä kun nukut? Tai muita sähkölaitteita?  Jos työskentelet kotona onko työpisteesi sähkökenttineen makuuhuoneesi lähellä? Entä lastesi makuuhuone? Makuuhuone ei tietenkään ole ainoa paikka, jonka sähkökenttien määrään pitää kiinnittää huomiota. Käytännössä se on kuitenkin usein ainoa, jossa voimme asioihin vaikuttaa. Lisäksi vietämme siellä huomattavan osan elämästämme.

Usein sähkökenttin vaikutusta kyetään vähentämään hyvin yksinkertaisin keinoin. Hanki verkkoon liitettyn kellon tilalle patterikello tai älä pidä matkapuhelinta läheläsi nukkuessa. Silloinkin jos asian eteen täytyy nähdä enemmän vaivaa se kannatta tehdä oman terveyden vuoksi.

Tässä kaksi yksinkertaista keinoa vähentää sähkökenttien vaikutusta kotonasi:

Kentän vaikutus heikkenee etäisyyden myötä. Pidä esimerkiksi työpisteesi tietokoneineen mahdollisimman kaukana makuuhuoneesta.

Poista tarpeettomat sähkölaitteet alueilta missä vietät paljon aikaa. Mieti esimerkiksi tarvitsetko koko ajan matkapuhelinta lähelläsi. Jos käytössäsi on monta puhelinta, laita soitonsiirrot yhteen ja sulje muut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti