Hae tästä blogista

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Horoskoopeista ja yhteensopivuudesta

Kuten olen suoraan sanonut, en ole perehtynyt erityisen syvällisesti kiinalaiseen horoskopiaan. Se on kuitenkin niin oleellinen osa fengshuita, että olen halunnut kykyjeni mukaan tuoda sitä esille tässä blogissa. Jos joku paremmin asiaa tunteva haluaa alkaa kirjoittamaan aiheesta, annan mielelläni kirjoitusoikeudet tänne.

Fengshuin jatkuvan muutoksen periaate pätee myös horoskoopppimerkkien kohdalla. Jinin ja jangin mukaisesti kannattaa muistaa, että kaksi merkkiä ei voi koskaan olla täysin sopimattomia tai täydellisesti yhteensopivia toisilleen.Lisäksi kumppaneiden halu ja valmius yrittää ja tehdä kompromiisseja voi saada astrologisesti mahdottomimmaltakin tuntuvan parisuhteen toimimaan. Missään tapauksessa ei saa tehdä sitä virhettä, että suoraan yrittämättä sulkee menestymisen mahdollisuuden pois. Kiinalaisten horoskooppien eräs tarkoitus on opettaa meitä ymmärtämään itseämme ja muita.

Jokaisella horoskooppimerkillä on omat elementtinsä. Kun monet muutkin asiat, muun muassa meneillään oleva vuosi, tuovat vielä mukaan omat kuvionsa, on hämmennettävänä melkoinen keitos. Ja kuten aina fengshuissa, ympäristö ei määrää lopputulosta, vaan ainoastaan luo sille suotuisat tai epäsuotuisat lähtökohdat. Sen vuoksi olen kirjoituksissanikin välttänyt suoria ilmauksia yhteensopivuudesta ja käyttänyt sanontoja kuten "parhaat kumppanit" tai "vaikeuksia on odotettavissa".

Tässä blogissa annetut vihjeet yhteensopivuudesta perustuvat enimmäkseen 12 eläimen kiertoon. Siinä merkkien etäisyys toisistaan vaikuttaa niiden kykyyn toimia yhdessä.

Jos asiaa tarkastellaan eri koulukuntien mukaan, saadaan vielä varsin erilaisia tuloksia. Tätä ei läheskään aina oteta huomioon kaikissa lähteissä kuten kirjoissa tai wikipediassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti