Hae tästä blogista

torstai 4. kesäkuuta 2015

Houkuttele vauraus kotiisi

Ensimmäiseksi kannattaa palauttaa mieliin, että fengshuin mukaan vauraus ei ole sama kuin rahallinen onni. Vanhojen mestareiden mukaan ihminen on vauras jos hänellä on ehjä koti ja riittävästi ruokaa joka päivä. Vaurautta säätelee baguan neljäs huone, mutta siihen voidaan vaikuttaa myös monilla muilla tavoin. Suositun aiheen ympärille on syntynyt runsaasti taikauskon värittämiä ohjeita. Seuraavat viisi ovat aitoa, alkuperäistä fengshuita.

1. Siivoa. Pidä pölyt poissa nurkista ja tavarat järjestyksessä.
2. Tuo kotiisi luonnollista vettä esimerkiksi kukkamaljakon, suihkulähteen tai akvaarion muodossa. Fengshuissa vesi on vaurauden symboli. Näissä on muistettava, että vesi maljakossa ei saa jäädä seisomaan ja pilaantumaan, suihkulähteessä se ei saa liikkua liian kovalla voimalla ja akvaarion pitoa ei saa aloittaa kepein mielin - kyse on eläimistä joita pitää hoitaa.
3. Jos mahdollista, tuo osa luontoa kotiin. Tätä voit edistää jo hyvin hoidetuilla ruukkukasveilla.
4. Päästä valo huoneisiin. Valaise pimeät nurkat ja pidät ikkunat ehjinä ja puhtaina.
5. Huolehdi keittiön ja erityisesti lieden kunnosta. Pidä levyt ja uuni aina puhtaina.

4 kommenttia:

 1. Hei, kiitos hyvästä blogista :) Kysymykseni koskee mieltäni askarruttavaa varallisuus vinkkiä, kuinka houkutella asiakasvirtaa/kassavirtaa ja näin saavuttaa myös mositiivista mainetta oman ammatinharjoittamisen tueksi? Kotini pidän siistinä turhista tavaroista ym.. siihen liittyvää, joten lähinnä mihin alueisiin olisi hyvä paneutua, sekä mitä materiaaleja/symbooleja kannattaa suosia? Kiitos, sekä aurinkoista kesää sinne.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kysymyksesi sisältää niin paljon asiaa, että kunnon vastaus ei mahdu tällaiselle keskustelupalstalle. Pitäisi myös tietää enemmän asioita liiketoiminnastasi. Jos haluat selvittää asian kunnolla suosittelen ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä pätevään fengshui-konsulttiin.
   Ensiapuna voit itse kiinnittää huomioita baguan huoneisiin neljä (vauraus ja menestys) ja yhdeksän (maine ja kuuluisuus). Asiakasvirtaan vaikuttavat monet seikat liikkeesi ympäristöstä ja sijainnista alkaen. Alueista saat lisätietoa kun kirjioitat hakukenttään "neljäs huone" tai "yhdeksäs huone". Olethan muistanut hoitaa kotisi lisäksi myös liiketilasi baguan?

   Poista
 2. Hei, kiitos vastauksesta :) Työni teen kotoa käsin, joten liiketilan bagua on kotonani. Asiakasvirtaan vaikutan sähköisen median kautta, joten 4 ja 9 alueet, jotka kummatkin osin lasitetulla parvekeellani lienevät tärkeimmät. 4 alueella pieni puuttuva lohko, mutta tosi harmaa pylväs, jossa hyvinvoiva ruukussa kasvava monivuotinen köynnöskasvi :)) Ajattelin laatoittaa koko parvekeen kiinnitettävillä puuritilöillä, jotta muuten niin harmaa/lasinen parveke saisi lämöä. Olisi myös jalalle parempi, kuin nykyinen harmaa parvekematto. Olenko oikeilla jäljillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuritilät sopivat nelosalueelle paremmin kuin harmaa lattia. Eli olet oikeilla jäljillä. Mainittujen alueiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös huoneisiin kuusi ja yksi. Kai olet järjestänyt työhuoneesi neljän eläimen säännön ja kua-numeron ohjeioden mukaan. En ole perehtynyt fengshuihin liike-elämässä joten suosittelen yhä konsultin käyttöä.

   Poista