Hae tästä blogista

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ruoka: puuelementti

Fengshuin periaatteiden mukan valmistetut ateriat ovat terveellisiä ja helposti sulavia. Ateria tulee koota niin, että kaikki elementit ovat edustettuina ja jin ja jang -voimat tasapainossa.

Seuraavassa puuelementin ruoka-aineita jaettuna niiden jinin ja jangin mukaan.
Jin
Tilli, rucola, bambuversot, rusinat, pinjan siemenet, kurkku, voikukan vihreät osat, suolakurkku, pinaatti, tomaatti, pavut, selleri, hapankaali, omena, karhunvatukka, mustikka, karviaiset, greippi, kiivi, sitruuna, appelsiini, ananas, herukat, raparperi, mansikat, ankan, hanhen tai vasikan maksa, kana, ankka, jänis, raejuusto, kermaviili, jogurtti, samppanja, hyvin kuivat viinit, hibiscus tee, malva tee, ruusunmarja, hapan kirsikkamehu. couscous, vehnähiutaleet, kivennäisvesi.

Jang

Balsamiviinietikka ja viinietikka, hiiva, basilika, purjo, kirsikat, litsit, passionhedelmä, vadelmat, ravut, makean veden katkaravut, hummeri, sian maksa, hasselpähkinät, seesaminsiemenet, alkoholijuomat, makeat viinit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti