Hae tästä blogista

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mestari tietää parhaiten

Fengshuin syvin tietämys ei perustu kirjoitettihin teksteihin ja oppeihin. Toisin sanoen fengshuissa ei ole erityistä raamattua, johon voitaisiin vedota ja etsiä vastauksia. Eräs opin perusasioita on käsitys jatkuvasta muutoksesta. Sen mukaan jokaista fengshuin totuutta ollaan valmiita muuttamaan, jos paremmin toimva ratkaisu löytyy. Näin on myös käynyt, muun muassa bagua ei aina ole ollut nykyisen lainen.

Mestari R.D.Chin työssään Manhattanilla.
Kirjoitettujen tekstien sijaan fengshuin suurinta tietämystä edustavat alan mestarit.

Fengshui-mestarilla on syvä tuntemus fengshuista ja kaikesta siuihen liittyvästä. Tietämyksen pohjana ovat muinaiset kiinalaiset opetukset ja fengshuin juuret. Niiden lisäksi mestarilla on takanaan pitkä käytännön kokemus fengshuin oppien soveltamisesta - usein vanhemman mestarin henkilökohtaisena avustajana ja oppipoikana. Mestariksi ei tulla yhdessä yössä. Opiskelu vaatii niin tiedon ja kokemuksen kuin sisäisen näkemyksenkin kasvattamista. Usein puhutaan kymmenien vuosien ajanjaksosta.


Tämän päivän fengshui-mestarit ovat kalliisti palkattuja ja haluttuja asiantuntijoita. Varsinkin kaukoidässä heidän sanansa painaa ja saattaa johtaa jopa miljoonien dollareiden muutostöihin niin julkisissa kuin ykistyisissäkin rakennuksissa. Mestari ei ainoastaan puutu itse rakennukseeen, vaan analysoi myös ympäristön, rakennuksen ulkonäön, vallitsevan harmonian ja lukuisat seikat muutostöiden ajankohdan suotuisuudesta alkaen.

Tavallisella ihmisellä on harvoin varaa fengshui-mestarin palkkaamiseen. Tänä päivänä on onneksi jo Suomessakin paljon hyvin koulutettuja konsultteja, joiden ohjeisiin voi luottaa. Jos haluaa edetä fengshuissa omin voimin, on sekin mahdollista. Tällöin on vain muistettava edetä kärsivällisesti tarpeeksi pienin askelin.


3 kommenttia:

 1. Moi . Olen yrittänyt löytää fengshui konsulttia koska minulla on useitakin kysymyksiä - jo pelkästään siksi että talomme on suurehko. Ehkä suurin ongelmani on kanssaihmiset ja heidän tapansa. Ulko ovemme sijaitsee uran alueella, jossa on myös iso "ulkoeteinen" siis lämmittämätön tila Mieheni taukoamatta jättää tavaraa siihen, ja jättää miten? heittää penkille jos jättää jotain laatikkoa tai työkalupakkia se on aina vinossa tai jonkun toisen tavaran päällä yms. Hän on sellainen "tuulella käyvä" niikuin äitini tapasi sanoa: eli hyvänä päivänä korjaa pyynnöstä asian ja huonona taas ärsyttääkseen provosoi. Minua ahdistaa. Tyttäret olen hyvin saanut noudattamaan vähäeleistä järjestystä ja vanhempi 12v jo itsekin silminnähden nauttii kun huone on järjestyksessä ja miellyttävä. Olen ollut leikkauksen jälkeen toipilaana enkä edes saa/voi tehdä nyt itse mitään ja muutama viikko on lähestulkoon repinyt hermoni. Ihana joka tapauksessa että löysin tämän blogin, koska suomenkielisenä aiheesta ei tunnu olevan juurikaan päivittyvää tietoa. Kuinka voi erillisenä ihmisenä rauhoittua ja noudattaa edes jotain kaaoksen keskellä? Ja voinko jotenkin helpottaa mieheni tapaa jättää asioita "kesken" tai huolimattomasti, minkä osan järjestystä voin yrittää muuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MinnaMarja kun pidät blogista. Matka fengshuin maailmaan on loputon tie jonka jokaisen mutkan takaa löytyy aina uusia asioita. Blogikirjoituksissa aihetta ei mahdu käsittelemään kovin syvällisesti, mutta jaan mielelläni tietoa sen verran kun mahtuu ja koitan myös ohjata syvällisemmän tiedon lähteille.
   Sinulla on paljon kysyttävää ja olet aivan oikein päättänyt kääntyä pätevän konsultin puoleen. Tästä osoitteesta löydät luettelon Suomen fengshuin hyväksyistä konsulteista: http://fengshui.fi/konsultteja/
   Toivottavasti asiasi järjestyvät ja hyvää jatkoa fengshuin mielenkiintoiosessa maailmasssa.

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta. Joka tapauksessa fengshui on tuonut paljon selkeyttä sieluuni ja vireyttä "kuunnella" maailmaa ympärilläni. Lopultakin on samantekevää uskovatko muut tai minkä nimen he asialle antavat - vaikka taikausko. Tämä minun tämänhetkinen tilanteeni esimerkiksi on kuin kiinalainen tarina onnesta - tunnet sen varmaan, kun etukäteen ei voi ihan tietää onko kyseessä hyvä tuuri vai huono tuuri. Olen siis sairaslomalla ja voisi luulla että minulla oli huono onni kun jouduin leikkaukseen (tosi pieni)... no nyt olen vakuuttunut että maailma vain antoi minulle aikaa uppoutua tutkiskeluun ja pysähtymiseen kun en itse sitä olisi raaskinut tehdä ;)

   Poista