Hae tästä blogista

torstai 21. toukokuuta 2015

Kasvit

Kasveja voidaan käyttää fengshuissa hyvin monella tavalla. Tavallisimpia ovat epäsuotuisimpien asioiden peittäminen, energian kulun parantaminen nurkissa ja kulmauksissa, tuli- ja vesielementtien tasapainottaminen, energian kulun rauhoittaminen käytävissä ja elämänvoiman tuominen sisälle. Edellä mainittujen lisäksi kasvit myös puhdistavat ilmaa - asia joka on saanut runsaasti huomiota muun muassa NASAn tutkimuksissa.

Kaikkien kotikasvien tulee olla terveitä ja hyvinvoivia. Leikkokukkien vesi on pidettävä raikkaana ja kasvit hävitettävä heti kun ne alkavat nuokkua. Kuivakukat eivät ole suositeltavia - niistä huokuu kuollutta energiaa.

Suosi kasveja, joissa on pyöreät lehdet. Terävän muotoisista lehdistä (kuten anopinkieli) ja piikeistä (kuten kaktukset) tulee huoneeseen vahingollista sha-energiaa. Jos syystä tai toisesta tällainen kasvi on pakko olla asunnossa sijoita se niin ettei kukaan joudu oleilemaan sen energiakentässä.


Kasvit edustavat melkein aina puuelementtiä, joka pitää ottaa huomioon sijoittelussa. Asiaa mutkistaa se, että myös kasvin muodot ja väri ovat elementteinä mukana. Esimerkiksi kasvi, jolla on voimakkaan punaiset kukat, edustaa puun lisäksi myös tulielementtiä. Rahapuu on saanut mainetta erityisenä fengshui-kasvina. Se kuuluu pyöreiden lehtiensä vuoksi metallielementtiin.

Ruukkukasveissa on muistettava, että myös ruukku, alusta ja ruukussa oleva multa  tuovat mukaan oman elementtinsä asetteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti