Hae tästä blogista

torstai 19. maaliskuuta 2015

Baguan toinen huone - avioliitto

Baguan toinen huone on on rakkauden ja ihmissuhteiden ja niin muodoin myös kumppanuuden, parisuhteen ja avioliiton alue. Sen elementti on maa, joka on luonteeltaan pehmeä ja vastaanottavainen. Ilmansuunta on lounas, vuodenaika loppukesä ja kellonaika iltapäivä. Huoneen oma väri on keltainen. Tämä alue vaikuttaa usein myös talossa asuvien naisten onneen ja menestykseen.

Kysy itseltäsi oletko onnellinen nykyisessä parisuhteessasi. Jos olet sinkku, vietätkö vilkasta seuraelämää. Entä muut ihmissuhteesi, oletko hyvissä väleissä naapureidesi tai työtovereidesi kanssa. Tai tunnetko kenties itsesi yksinäiseksi.


Korjaamiseen soveltuvat esimerkiksi maasta tehdyt esineet pehmeät esineet kuten tyynyt sekä kahta ihmistä esittävät kuvat ja mut symbolit. Pyri siihen, että alueella olevat esineet muodostavat selviä pareja, esimerkiksi kynttilänjalat tai tarjoiluastiat. Poista alueelta kaikki yksinäisyyteen viittaavat kuvat ja symbolit.

5 kommenttia:

 1. vaikutat hieman sekavalta kaverilta..

  VastaaPoista
 2. Viisas oppilas kuulee taosta ja noudattaa sen neuvoja uutterasti. Keskinkertainen oppilas kuulee taosta ja ajattelee sitä silloin tällöin. Typerä oppilas kuulee taosta ja nauraa ääneen.
  Jos maailmassa ei olisi naurua, tao ei olisi sitä, mitä se on.
  Lao Tsu

  VastaaPoista
 3. Eikös maa-elementissä ollut Koillinen, eikä lounas ilmansuuntana???!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se on lounas. Jos johonkin olen kirjoittanut toisin, niin on tullut tehtyä virhe. Fengshuissa on kyllä myös suuntaus jonka mukaan maalla ei ole erityistä ilmansuuntaa, vaan sen suunta on keskusta.

  VastaaPoista
 5. Miten suosittelisit isutettavan päämakuuhuoneen, joka on baguan 2&7 huoneen uloke ja on koillisessa? Äidin elementti on puu ja isän tuli. Kumpikin haluaisivat tummahkon makuuhuoneen: mustaa, tumman sinistä/violettia/ruskeaa. Kumpikaan ei pidä erityisesti vihreästä, keltaisesta, oranssista eikä punaisesta väristä.

  VastaaPoista