Hae tästä blogista

lauantai 19. syyskuuta 2015

Esineiden ja tavaroiden sijoittelu

Maailmalla on yleistynyt käsitys, että fengshui tarkoittaa tietyn muotoisten ja tietyn väristen esineiden sijoittamista tiettyihin paikkoihin asunnossa. Tätä käsitystä on etenkin ruokkinut laajalle levinnyt Mustan hatun koulukunta. On totta, että esineillä ja väreillä on merkitystä energian kulun tasapainottamisessa, mutta se on vain osa kaikesta toiminnasta.

Kuitenkin sijoittelusta on kokemuksia, joita kannattaa yleensä noudattaa vaikkei niistä tarkkaa sääntöä teekään. Osa luettelon asioista tuntuu varmasti itsestään selviltä, osa taas on tuttuja muualta fengshuin opeista. Kaiken keskellä on myös pidettävä mielessä, että viime kädessä on aina kyse juuri sinun kodistasi. Sisustuksen tulee heijastaa juuri sinun makuasi ja arvomaailmaasi.

Huonekalut

Huonekalujen sijoittamisella on merkitystä chi-energian vapaalle kulkemiselle. Ahtaissa ja sokkeloisissa tiloissa energian liikkuminen hidastuu ja estyy. Vanha ohje kehottaa sijoittamaan huonekalut niin, että lihava huonojalkainen mies pystyy liikkumaan tilassa. Suosi myös sellaisia huonekaluja joista itse pidät  ja jotka tuovat mieleesi mukavia muistoja. Kuten muidenkin tavaroiden, myös huonekalujen on oltava siistejä ja ehjiä. On huonoa fengshuita pitää kotona rikkinäisiä huonekaluja.

Me elämme nelikulmaisessa maailmassa, mutta aina kun mahdollista valitse pyöreäkulmaisia huonekaluja. Terävistä kulmista syntyy negatiivista sha-energiaa. Sen vaikutusta voi vähentää esimerkiksi peittämällä kulmat liinalla tai kasvilla.

Viisto katto

Viiston katon alla ihminen on jatkuvassa katosta heijastuvassa energiaryöpytyksessä. Sänkyä ei pidä sijoittaa tällaiseen paikkaan enempää kuin muitakaan esineitä joiden parissa on tarkoitus hiljentyä tai työskennellä keskittyneesti. Asiaa voidaan auttaa voimakkailla energiaa ylöspäin suuntaavillaa kasveilla ja korkella puuelementin esinellä, mutta parhaiten viisto katto soveltuu varastotilaksi.

Viiden eläimen sääntö

Etenkin sohvan, työpöydän ja sängyn paikassa kannattaa noudattaa viiden eläimen sääntöä. Esineiden eteen tulee saada vapaata tilaa ja mielellään esteetön näköala ovelle sekä tukeva, turvallisuutta antava tausta.

Nurkat

Meidän kulttuurissamme huoneista tedään automaattisesti neliömäisiä eli kulmikkaita. Elämänvoima chi juuttuu helposti nurkkiin eikä tahdo päästä niistä eteenpäin. Tärkeää on pitää nurkat puhtaina pölystä, mutta samoin kannattaa myös välttää turhien tavaroiden sijoittamista niihin. Turhina ei voida pitää esimerkiksi lamppua jolla pimeä nurkka valaistaan tai kookasta kasvia jolla kohotetaan alueen energiaa.

Muistoesineet

Erilaiset muistoesineet saattavat ulkopuolisen silmissä näyttää turhanpäiväisiltä tavaroilta. Jos niillä on sinulle tunnearvoa niiden olemassaololle on kuitenkin silloin selvä syy eikä niitä voida pitää fengshuin tarkoittamana ylimääräisenä roinana. Baguan alueita tutkimalla löydät helposti parhaan paikan niiden säilyttämiselle.

Veitset ja haarukat

Sijoita veitset ja haarukat vetolaatikoihin siten, että niiden terät eivät osoita laatikon avaajaa kohti.

Tietokone ja televisio

Älä sijoita näitä esineitä makuuhuoneeseen. Olohuoneessakaan televisio ei saa hallita huonetta. Tietokoneen paikkaa työpöydällä voi pohtia baguan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti