Hae tästä blogista

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kattaminen

Oikeanlainen syöminen on hengittämisen ohella tärkeimpiä tapoja ylläpitää henkilökohtaisen qi-energian varastoa. Oikeanlainen syöminen alkaa jo ruoan esillepanosta ja kattauksesta.

Puu on parhaita ruokapöydän materiaaleja. Katettu pöytä on tavallaan oma pienoismaailmansa, jossa pöytä edustaa maan energiaa. Puu materiaalina ja sen kellertävänruskeat sävyt sopivat erinomaisesti tähän ajatukseen. Pöydän muotoina parhaat ovat pyöreä ja ovaali, jotka sallivat qi:n esteettömän virtaamisen eivätkä aiheuta sha-energian ryöppyjä. Jos käytettävissä on vain suorakaiteen muotoinen pöytä, voi pöytäliinalla lieventää kulmien sha-vaikutusta.

Jokainen pöydälle asetetettu esine syömävälineistä ruokiin ja somisteisiin edustaa jotakin elementtiä. Parhaan ruokahalun ja ruoansulatuksen antaa kattaus, jossa kaikki elementit ovat tasapainossa keskenään. Samoin vaikuttaa ruoan jin ja jang -tasapaino.

Helppo tapa säädellä kattauksen kokonaisenergiaa on hyödyntää siinä värejä. Yleisen nyrkkisäännön mukaan vihreä ja sininen, puun ja veden tai metallin värit, ovat viileitä värejä ja niillä on taipumus vähentää ruokahalua. Maan värit, keltainen ja ruskean sävyt, edistävät ruoansulatusta. Tulen värit, punaiset ja oranssit sävyt, kiihottavat ruokahalua. Kulta ja vaaleanpunainen toimivat maan ja tulen värien tavoin, mutta niiden vaikutus ei ole yhtä voimakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti