Hae tästä blogista

torstai 26. helmikuuta 2015

Olohuone

Olohuoneet ovat tänä päivänä sekä vieraiden vastaanottamisen että perhe-elämän keskuspaikkoja. Fengshuin oppien mukaan olohuoneen on oltava mukava, valoisa tila, joka kuvastaa myös omistajansa persoonaa.

Jos haluat vieraidesi viihtyvän - ja tietysti itse viihtyä myös - pyri asettamaan istuimet niin, että niistä näkee ovelle. Kenenkään, ainakaan arvovieraiden,  ei pitäisi istua selin huoneen sisäänkäyntiin. Tässä ei ole kyse mistään vainoharhaisuudesta. Vaikka tietoisesti tuntisitkin olevasi täysin turvassa, alitajunta ei lakkaa olemasta varuillaan. Hyvä olisi laittaa tuolit vielä hiukan kulmittain, hieman kahdeksankulmaisen baguan tyyliin. Näin kukaan ei joudu istumaan suoraan nokat vastakkain toisen henkilön kanssa, mikä saattaisi tuoda jäykkyyttä yhdessäoloon.

Huone ei saa olla liian täyteen ahdettu, jotta elämänvoima chi pääsee liikkumaan siellä vapaasti. Vanha nyrkkisääntö kehottaa asettelemaan sisustuksen niin, että huonojalkainen lihava mies pystyy liikkumaan huoneessa.

Chi-energia karttaa  pimeitä nurkkia ja alueita. Korjaa asia käyttämällä valoja, värejä , kasveja ja peilejä.

Älä anna television hallita huonetta. Hyvä ratkaisu on erityinen televisiokaappi, jonne laitteen voi sulkea oven taakse silloin kun sitä ei käytetä. Jos muuta ei ole tehtävissä voi koneen ainakin peittää luonnonkuituisella liinalla, esimerkiksi pellavalla.

Pidä esillä taidetta ja tavaroita, joilla on merkitystä sinulle ja jotka kertovat persoonastasi.

Ikkunat tuovat valoa huoneeseen. Suuret, huoneen korkuiset maisemaikkunat, eivät kuitenkaan ole suositeltavia koska niiden kautta chi-energia pyrkii karkaamaan ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti