Hae tästä blogista

maanantai 14. syyskuuta 2015

Jade ja kristalli

Maan energia ja yhteys siihen on aina kuulunut keskeisenä asiana kiinalaiseen kulttuuriin. Muinaisten kiinalaisten mielestä maan vakaa energia ilmeni erityisesti jadessa. Jade on sekä erittäin kova että sitkeä kivi jota on käytetty tuhansia vuosia aseiden ja koriste-esineiden tekoon muuallakin kuin Kiinassa. Vanhimmat kiinalaiset korulöydöt ovat yli 10 000 vuotta vanhoja. Keisariperheiden haudoista on löydetty jopa pienistä jadeneliöistä valmistettuja vaatteita.

Koska jade on muodostuessaan imenyt itseensä pitkän ajan kuluessa runsaasti maan energiaa, sillä on vahva yhteys maan voimaan ja vakauteen. Jadesta valmistettuja koruja pidetään hyvinä henkisinä suojelijoina ja vartijoina sekä hermojärjestelmän vahvistajina. Kotona jade vetää puoleensa ja vahvistaa maa-elementtiä. Fengshui-mestarit saattavat käyttää myös eri värisiä jadekiviä, jolloin väri on mukana vaikuttamassa energioihin.

Myös aidolla kristallilla on luja suhde maahan, vaikka suhde onkin jadea heikompi. Kristalli vetää puoleensa hyvää energiaa ja torjuu samalla huonoa. Sen valoa taittavia ominaisuuksia hyödynnetään fengshuissa monilla tavoin. Aito kristallivalaisin on voimakas energian lähde.

Hyvät ominaisuudet on vain luonnonkristallilla. Fengshuissa ei koskaan käytetä tekokristallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti