Hae tästä blogista

tiistai 18. elokuuta 2015

Joskus on tarpeen hidastaa

Fengshuista puhuttaessa nousee usein esiin elämänvoiman, chin, vapaa virtaaminen. Huoneen sisustuksella ja hyvällä järjestyksellä pyritään juuri helpottamaan chin kulkemista jolloin sen avulla saadaan energia jakautumaan tasaisesti kaikkialle.

Usein tällöin unohtuu, että chi ei saa kulkea liian nopeasti. Vanha vertaus veteen on osuva. Jos luonnossa vesi ei liiku vaan muodostaa seisovia lammikoita, niiden vesi vesi muuttuu epäterveelliseksi ummehtuessaan ja pilaantuessaan.. Toisaalta liian nopeasti liikkuva vesi kuten kosket, putoukset ja tsunamit on myös terveydelle vaarallista. Veden ja chin molempien suhteen pätee sama sääntö: ei paikallaan seisovaa mutta ei myöskään liian nopeasti liikkuvaa. Kotona chi saattaa innostua liian nopeaan liikkeeseen esimerkiksi käytävissä tai pitkissä, suorissa portaissa.

On tapauksia, jolloin chin nopea liike on toivottavaa. Esimerkiksi t-risteyksen päädyssä sijaitsevaan asuntoon tulee tien liikenteen myötä koko ajan liikaa nopeasti liikkuvaa energiaa. Tilanne on aivan toinen, jos asunnon paikalla on liikehuoneisto, vaikkapa vähittäismyymälä. Nopeasti liikkuva chi tuo tällöin paikkaan toivottua aktiivista henkeä ja energisyyttä joka vaikuttaa myönteisesti liiketoimiin ja ostokäyttäytymiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti