Hae tästä blogista

maanantai 16. marraskuuta 2015

Suotuisan fengshuin aakkoset

Muutamalla yksinkertaisella  tarkistuksella voit varmistaa, että kotonasi vallitsee suotuisa fengshui. Samaa luetteloa voita käyttää apuna jos olet hankkimassa uutta asuntoa.

Ympäristö

Taloon ei kohdistu sha-nuolia. Sijainti t-risteyksessä, vilkasliikenteisen tien tai päättyvän kadun varrella eivät ole suositeltavia, vaikkakin korjattavissa. Hyvä olisi, jos viiden eläimen sääntö toteutuisi talon kohdalla.

Energian tie ulko-ovelle

Erottuuko sisäänkäynti selvästi ja pääseekö energia vapaasti kulkemaan kotiovellesi. Kerrostalossa kotiovesi on rappukäytävään johtava ovi, mutta senkin erottumista muusta ympäristöstä voi pitää yllä pienin toimin. Niihin on muistettava aina kysyä taloyhtiön hallituksen lupa.

Sisäänkäynti

Mihin huomiosi kiinnittyy ensimmäiseksi kun astut asuntoon. Eteisen pitää olla siisti ja hyvin hoidettu. Katse ei saa ensimmäiseksi harhailla tilaan avautuvaan kylpyhuoneeseen tai keittiöön. Eteisestä lähtevät portaat eivät mielellään saisi olla suoraan ovea vastapäätä. Jos kyseessä on talo sen takaovi ei pidä sijaita suoraan talon vastakkaisella puolella sisäänkäyntiä.

Kolme keskusta

Chi-energian kierrossa on kolme tärkeää keskusta: makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone. On tärkeää, että näiden energian kulku näillä alueilla on kunnossa.

Energian kulku

Hyvässä fengshui-kodissa energia kulkee rauhallisesti ja vapaasti. Missään ei ole paikkoja jotka tukkivat virtauksen tai joihin energia jää seisomaan ja ummehtumaan. Ylimääräisestä roinasta ja turhista tavaroista on hankkiuduttava eroon. Paikat joihin niitä pyrkii kerääntymään - esimerkiksi vaatehuone ja autotalli - on siivottava ja järjestettävä tarpeeksi usein.

Varaa aikaa

Jos tuntuu, että kotisi tarvitsee muutoksia hyvän fengshuin varmistamiseen, aloita työt rauhallisesti. On hyvää fengshuita edetä vähän kerrallaan ja tutkia syntyneitä muutoksia ennen ryhtymstä seuraavaan asiaan. Ennen kaikkea luota omaan vaistoosi ja etene sen tahdissa. Loppujen lopuksi kyse on sinun kodistasi jonka pitää olla sinun näköisesi.


5 kommenttia:

 1. Heippa
  Minulta puuttuu Baguasta 3 ja 8. Niiden oikeaalla puolella on pitkähkö eteinen, jonka vieressä on keittiö ja kylppäri/wc. Käytävälle ei oviaukkojen vuoksi voi laittaa kuin eteisen ison peilin ja siihenkin kuvastuu eteisen vaatekaappirivistö. Miten korjaisin tilannetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin näin sanallisesti kuultuna tilanne tuntuu hankalalta. Lähtisin ratkomaan sitä muista huoneistaa käsin. Baguahan voidaan erikseen piirtää jokaiseen asuinhuoneeseen. Katso, että alueet 3 ja 8 ovat kunnossa jokaisessa huoneessa, etenkin olohuoneessa. Talon baguassa alue 8 on myös vuorovaikutuksessa alueen 2 kanssa, joten pidä se hyvin hoidettuna.

   Poista
  2. Kiitos, yritän kehitellä muita huoneita. Jos puuttuvaa aluetta korjataan peilillä, niin onko sen paikka vastakkaisella puolella, eli heijastavana, vai puuttuvan osan seinällä. Ja pitääkö siitä heijastaa puuttuvan osan elementtejä. Eli jos peilin paikka on puuttuvassa osassa, niin heijastavat elementit pitää olla vastapäätä, että näkyvät peilistä. Oliko sekavaa?

   Poista
  3. Peili asetetaan sille kohdalle seinää, josta sen takaa puuttuu alue. Ajatuksena on, että peilikuva ikään kuin luo siihen puuttuvan alueen. Tärkeää on, että peilistä ei heijastu epämiellyttäviä asioita, elementtienlaskemisen voitunohtaa.

   Poista