Hae tästä blogista

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Autotalli

Talon yhteydessä oleva lämmin autotalli on osa baguaa. Se on asuntosi huone ja energian kulkemisen kannalta tärkeä siinä missä muutkin. Sen tulee olla siisti ja vapaa turhista tavaroista aivan kuten toisetkin huoneet.

Ikävin on fengshuin kannalta autotalli, joka on niin täynnä sekalaista tavaraa, että perheen auto ei sinne mahdu vaan säilytetään kadulla. Autotalli ei ole tarpeettoman roinan säilytyspaikka, vaan auton "oma huone". Vaikka esimerkiksi ruohonleikkuri ja talon työkalut sijoittuvatkin luontevasti juuri autotalliin eivät ne saa varastaa itselleen pääroolia huonessa. Fengshuissa tavaroiden säilyttämisen pitää tapahtua hyvässä järjestyksessä. Muun muassa erilaisin koukuin, ripustimin ja hyllyin tavarat löytyvät nopeasti ja käyttökunnossa. Samalla poistuu nurinkurinen tilanne jossa roinaa säilytetään kuivassa ja lämpimässä kun kallis auto seisoo ulkona sateessa.

Autotallin kunnolla ja järjestyksellä on suurempi merkitys kuin arvaatkaan. Se on yleensä viimeinen huone jonka kautta kuljet kun lähdet kotoa. Jos siellä vallitsee epäjärjestys istutat saman epäjärjestyksen myös alitajuntaasi. Se helposti verotttaa henkisiä voimiasi ja saa sinut aloittamaan uuden päivän jo valmiiksi väsyneen oloisena. Vastaavalla tavalla talli vaikuttaa myös kotiin palatessasi. Näissä kohdin autotallin vaikutukset ovat hyvin saman tapaiset kuin eteisen.


Sana "talli" viittaa kielessämme siihen, että kyseessä on toisarvoinen tila, jonka sisustamiseen ei paljon tarvitse kiinnittää huomiota. Tuo kannattaa unohtaa. Käytä maalia, mieleisiäsi värejä ja julisteita. Sen mukaan millä baguan alueella ollaan tehosta chin virtaamista esimerkiksi suihkulähteellä tai kristallilla. Oikealla valaistuksella on myös suuri merkitys. Liian usein chi pysähtyy tallin pimeisiin nurkkiin. Pyri tekemään autotallista enemmän jang kuin jin -henkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti