Hae tästä blogista

tiistai 24. marraskuuta 2015

Älä altista itseäsi sähkölle


Fengshui on oppi ympäristön vaikutuksesta elämäämme. Tätä tietoa käytetään aktiivisesti hyväksi sekä nykyisen ympäristömme muokkaamisessa että uuden rakentamisessa. Ympäristöön kuuluvat kaikki paikat joissa aikaa vietämme kodista ja työpaikasta autoon ja kesämökkiin. Yhä enemmän puhuttu aihe aihe ympäristön vaikutuksia pohdittaessa on sähkömagneettiset kentät. Sellainen syntyy aina kun laite kytketään sähköverkkoon. Laitteessa ei tarvitse edes olla virta päällä. Myös sähköjohdot, olkoonpa kyse ulkona kulkevista voimalinjoista tai kotimme sähköjohdoista, synnyttävät kentän.

Fengshuin mukaan pitkäaikainen oleskelu sähkökentässä voi aiheuttaa unihäiriöitä, ahdistuneisuutta, masennusta ja aggressiivista käytöstä sekä altistaa sairauksille. Ajan lisäksi vaikuttavat kentän voimakkuus ja etäisyys. Sähkön vaikutusta chin kulkuun tutkitaan parhaillaan. Se ainakin tiedetään, että sähkökentät häiritysevät kompassibaguan laadintaa.

On mahdotonta kuvitella nyky-yhteiskuntaa ilman sähköä. Turhaa altistumista sille on kuitenkin helppo välttää. Seuraavaan tekstiin on kerätty nykytekniikan tuomia keskeisiä asioita, joista yhdenkin toteuttaminen vaikuttaa suotuisasti elämässäsi. Lue myös mitä tässä blogissa on jo aikaisemmin kirjoitettu sähköstä: Sähkösaaste ja Salakavala saaste.


Ota nämä ohjeet osaksi elämääsi:

Kannettava tietokone, "läppäri"

Jos käytät kannettavaa tietokonetta sylissäsi tai polviesi päällä tulet samalla ottaneeksi syliin kasan sähkömagnmeettista säteilyä. Alkuperäinen englanninkielinen nimi laptop viittaa nimenomaan laitteeseen jota käytetään sylissä ilman erityistä työalustaa. Niin ei kuitenkaan kannata tehdä. Käytä läppäriä mahdollisimman paljon pöydällä. Ongelma on myös koneen monitori, joka laitteen rakenteen vuoksi on lähellä käyttäjää. Yleisesti tietokoneiden käytössä etäisyys monitoriin kannattaa pitää mahdollisimman suurena.

Pese kädet kylmällä vedellä pitkän tietokonekäytön jälkeen. Huoneessa kannattaa myös suosia ilmaa puhdistavia kasveja.

Matkapuhelin, "kännykkä"

Jos mahdollista, älä pidä puhelinta suorassa kosketuksessa itseesi. Hyvä paikka kuljettaa puhelinta on esimerkiksi kassi tai käsilaukku. Jos puhelin on makuuhuoneessa, katkaise siitä yöksi virta. Jos haluat pitää puhelimen toiminnassa myös öisin sijoita se mahdollisimman kauas sängystä, ei missään nimessä yöpöydälle sängyn viereen.

Makuuhuone

Jos voit valita sijoita sänky sellaista seinää vasten, jonka toisella puolella ei sängyn kohdalla ole suuritehoisia sähkölaitteita. Vältä sellaisten pistorasioiden käyttöä, jotka sijaitsevat sängyn lähellä. Vie kaikki sähkölaitteet mahdollisimman kauaksi sängystä. Vältä myös staattista sähköä vuoteessa suosimalla patjoja joissa ei ole jousia ja käyttämällä luonnonkuituisia vuodevaatteita.

Rauhallinen yö

Ennen nukkumaan menoa katkaise virta puhelimista. Irroita mahdollisimman monet sähkölaitteet kuten tietokone, sen oheislaiteet, televisio ja erilaiset laturit kokonaan verkosta (sähköroikat joissa on katkaisin ovat tässä käteviä).

3 kommenttia:

 1. Hei Kirsi!

  Tuossa aiemmin kirjoitit tehosteista ja kysyisinkin nyt innokkaana koti-fengshui oppineena, mistä niitä voi hankkia. Netistä olen yrittänyt surffata, mutta en ole lötyänyt. Kolikoita, sammakon ym. Indiskasta löysin sympaattisen buddhan, jonka halusin kotiini. Luuletko, että alepöydältä meille kotiin päätyneessä Buddhassa on hyvät energiat? Vai täytyykö olla ihan "oikeasta" fengshui-kaupasta ostettu?

  Kiittäen,
  Viola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Viola,
   energiakokonaisuudessamme on merkittävä osuus ihmisen chi:llä, johon toimintamme lisäksi liittyy myös ajatuksiemme voima (suuntaamme sitä hyvään tai huonoon). Kiinalaiset ovat kautta aikain kytkeneet tietyt toiveet runsaudesta, onnesta ym. tiettyihin symboleihin ja uskon, ettei niitä olisi käytetty jos eivät olisi toimineet. Joukkoajatus on voimaa :) Pelkkä esine on voimaton ilman siihen liitettyä toivetta/visualisointia. Voit ostaa iloisen buddhan mistä tahansa, kunhan se tuntuu itsestäsi hyväenergiseltä! Liitä siihen hyvät toiveesi. Ilo ja sydämellisyys yhdistettynä fengshui-energiajärjestykseen ovat aivan loistava pari :)
   Kiviketjuliikkeen (J-G) myymälöistä löytyy myös kaikenlaista, vaikkapa hauska sammakko oven sisäpuolelle (katsoma sisäänpäin!). Pyöreitä kristalleja saa minultakin. Kaikkea hyvää ja ennen kaikkea iloa sinne!

   Poista
 2. Hei Viola!

  Olet osoittanut kommenttisi Kirsille, mutta kirjoittanut sen minun tekemäni jutun alle. Kun en nyt ole ihan varma kumpaa meistä tarkoitat, niin vastaan aluksi omasta puolestani. Kirsillä varmaankin on oma näkemyksensä, jonka hän selittää myös.

  Fengshui-tehosteita ovat asiat, joilla ohjataan chin kulkua. Niitä voivat olla esimerkiksi peilit, lamput,kasvit, tuulikellot, suihkulähde, akvaario tai jopa kotieläimet. Kaikista näistä on kerrottu tässä blogissa, löydä ne sivun yläosassa olevan hakutoiminnon avulla.

  Mainitsemasi esineet kuten kolikot ja hymyilevä buddha liittyvät kiinalaiseen yhteiskuntaan ja ovat mielestäni meille siirrettynä silkkaa taikauskoa.

  VastaaPoista