Hae tästä blogista

maanantai 23. marraskuuta 2015

Tie


Tiet ja niillä kukeva liikenne rinnastetaan fengshuissa jokiin ja niiden virtaukseen. Vesi auttaa tuomaan elämään rikkautta ja kasvua, mutta väärin käytettynä - esimerkiksi liian voimakkaasti liikkuva tai seisova, likainen vesi - myös lukuisia hankaluuksia rahanmenosta ihmissuhteisiin. Samoja sääntöjä sovelletaan myös liikenteeseen. Seisova liikenne esimerkiksi umpikujan varrella johtaa seisovaan tai paikallaan pyörivään chi-energiaan joka ei ravitse kadun varren taloja. Kadut joilla liikenne on nopeaa tai syöksähtelevää saavat chin virtaamaan nopeasti ja hallitsemattomasti. Tiet ovat merkittäviä chin kulkuväyliä. Tämä korostuu etenkin teiden täyttämässä asuinympäristössä, eli kaupungissa.

Näin arvioit teiden merkitystä kotisi energioihin:

1. Millaiset tiet ympäröivät kotiasi Leveä tie lisää sekä chin vauhtia että voimaa. Suurin vaikutus on sijaintinsa vuoksi yleensä kaupunkien kaduilla. Katuja leveämpien maanteiden - etenkin moottoriteiden - merkitys chin virtaamiselle on suurempi, mutta ne sijaitsevat harvoin aivan kodin kyljessä. Miten tiet sijoittuvat suhteessa kotiisi. Jos asut liikenneympyrän laidalla tai katujen T-risteyksen päädyssä kotisi on jatkuvan energiapommituksen kohteena.

2. Kuinka vilkasta ja nopeaa liikenne on. Nyrkkisääntönä liikenteen kova vauhti saa aikaan haitallisen voimakkaan chin virtauksen kun taas rauhallisen liikenteen myötä myös chi liikkuu rauhallisesti ja ravitsee kulkureittinsä varren asuntoja.

3. Kaartuvat tiet ovat yleensä chin kulun kannalta suotuisampia kuin pitkät suorat. Suora tie joka osoittaa kohti asuintaloasi tuo mukanaan negatiivista sha-enefgiaa.

4. Tie, jonka pohja on ylempänä kuin talosi pohja, tuo yleensä negatiivisia virtauksia. Sen energia osuu talosi keskelle ja tavallaan leikkaa sen kahtia. Kerrostalossa vaikutus ulottuu kaikkiin asuntoihin. Poikkeuksen muodostavat vain ylimmät kerrokset jotka ovat selvästi tien yläpuolella.

5. Eräs hankalimmista on tilanne, jolloin talosi sijaitsee kahden tien välissä. Hankaluutta lisää jos tiet ovat eri korkeudella. Pahinta on, jos alempana oleva tie on lisäksi talosi takana. Talo jää tuolloin vaille selustaa turvaavaa kilpikonnaa.

Seuraavassa joitakin parannuskeinoja.

Suora tie.
Suora tie lisää energian vauhtia ja saa sen kulkemaan pysähtymättä talon ohi. Jos kotisi on pitkän  suoran varrella ja etenkin sen keskellä energian kulkua pitää hidastaa jotta se poikkeaisi matkallaan talossasi. Yksinkertainen ja samalla tehokas keino ovat istutukset talosi edessä. Jos se ei ole mahdollista jo pelkät isot kasveilla täytetyt korit oven edessä auttavat. Jos asut kerrostalossa asiasta täytyy tietysti neuvotella muiden asukkaiden kansssa. Myös amppelia voi käyttää.

Vilkas liikenne
Vilkas liikenne edustaa jang-energiaa. Korostuessaan se häiritsee chin tasapainoista kulkua. Jos asut vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella energian kulkua on hidastettava. Siihen sopivat samat keinot joista on kerrottu edellisessä kohdassa.

Mutka tai liiikenneympyrä
Jos tie tekee mukan tai kaartuu jyrkästi juuri talosi edessä mutkasta sinkoava energia osuu taloosi epätasaisina sykkeinä. Sama ilmiö toteutuu jos asut liikenneympyrän vieressä. Tämän korjaamiseksi on asetettava este chin kululle kohtaan jossa tie alkaa kaartua poispäin talostasi. Puiden istuttaminen on tehokas keino, joskin toteuttaminen kaupunkioloissa on hankalaa. Voita käyttää myös kohdassa suora tie kerrottuja konsteja, joskin tehokkaampaa olisi tehdä korjaukset vaivan alkulähteellä eli tien mutkassa. Liikenneympyrän kohdalla on tehokkainta käsitellä kohtaa josta energia irtoaa liikennevirrasta kohti kotiasi.

 Koti T-risteyksessä
Jos kotisi sijaitsee T-risteyksen päädyssä ja taloosi osoittavalla tiellä on kohtalainenkin liikenne kotiisi
saapuvalla energialla on liian kova vauhti. Se on myös erittäin jang-pitoista ja tuo mukanaan energioitten epätasapainon. Tämä on parasta torjua matalilla istutuksilla, esimerkiksi pensasaidalla. Aita ei saa olla niin korkea, että se pysäyttää chin virtaamisen kokonaan. Olan korkeus on hyvä mitta, toinen mahdollisuus on kasvattaa korkeampi aita mutta järjestää siihen useita aukkoja,

T-risteyksessä olevien muiden talojen kulmista saattaa myös lähteä sha-nuolia taloasi kohti. Paras tapa torjua ne on istuttaa puu tai pensas juuri nuolen tielle.
  
Umpikuja
Chi saattaa jäädä polkemaan paikallaan umpikujan päähän eikä ravitse kadun varrella olevia taloja. Asian korjaamisesta on kerrottu laajemmin täällä.

2 kommenttia:

 1. Mitä vaikutuksia on jos talo on kahden tien välissä? takapiha etelään ja tie korkeammalla kuin etupihalla joka on pohjoiseen. Takapihan rajalle on kaavassa määrätty aita, kilpikonna?
  Mitä vaikutuksia on jos takapiha on etelään , eikös baguan 1 alue ole pohjoisen suunta ja 9 alue etelän suunta. Näinhän rakennetaan yllättävän paljon suomessa.

  VastaaPoista
 2. Elämänvoima chi kulkee teitä pitkin, ne ovat nykyajan jokivirtoja. Jos talo on kahden tien välissä chi pyrkii kulkemaan talon ohi eikä poikkea sisälle ravitsemaan taloa. Talolta myös puuttuu mainitsemasi kilpikonna.

  Jos tien pinta on talon ovea korkeammalla chi ei pyri ovesta sisälle vaan suuntautuu talon seinään. Asukkaiden alitajunnassa ylhäällä oleva tie symbolisoi ympäröivän maailman ylivaltaa ja voi aiheuttaa epäonnistumista sekä alemmuden tunnetta.

  Baguan alueet vaikuttavat talon sisällä. Pihalle voidaan laatia oma bagua, jolloin se jakautuu yhdeksään fengshuin huoneeseen (alueeseen).

  VastaaPoista