Hae tästä blogista

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Fengshui ja lemmikit


Lemmikkieläin on hyvää fengshuita. Samaan hengenvetoon on syytä muistuttaa ettei eläin koskaan ole pelkkä fengshui-tehoste. Eläin on itsenäinen olento jonka kanssa eläminen vaatii pitkää sitoutumista sen hyvinvoinnista huolehtimiseen. Huonosti voiva lemmikki - oli sitten kyse koirasta, kissasta tai akvaariokaloista - edustaa aina huonoa fengshuita ja tuo kotiin  huonoa energiaa. Hanki lemmikki vain jos olet aidosti kiinnostunut sen pitämisestä.

Lemmikkieläimet parantavat elämäämme kumppaneina, ystävinä ja perheenjäseninä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lemmikin pitämisellä voi olla monia terveysvaikutuksia muun muassa stressin ja verenpaineen alentajina. Jo lemmikin pelkkä läsnäolo kotona koetaan rauhoittavaksi. Fengshuin mukaan niillä on myös tärkeä rooli aktiivisen chi-energian tuojina.


Lemmikit ja chi

Hyvin hoidettu lemmiki edustaa positiivista chi-energiaa. Jatkuvasti liikkuessaan se levittää sitä tasaisesti kaikkialle asuntoon. Samalla se tulee tulee edistäneeksi energian vapaata kulkua ja purkaneeksi tukoskohtia. Koska lemmikit tavallisesti hakeutuvat omistajiensa lähelle, ne lisäävät chi-energian määrää näiden elämässä.


Hyvä hoito

Järjestys ja siisteys jota fengshuissa harrastetaan kannattaa ulottaa myös lemmikkien elämään. Nukkumiseen ja ruokailuun varattujen alueiden on oltava siistit ja puhtaat. Samoin ruoka- ja vesikulhot kannattaa pestä usein. Juomaveteen ei saa tulla seisovan veden ominaisuuksia vaan se pitää vaihtaa usein. Varmista että lemmikkisi saa riittävästi raitista ilmaa. Koiran ulkoiluttaminen on omistajalleen paitsi liikuntaa myös mahdollisuus kokea yhteyttä ympäröivän luonnon kanssa. Jopa sisäkissat nauttivat ikkunasta tulevasta raittiista ilmasta.


Fengshuin opit

Fengshuin mukaan lemmikkisi tulee olla puhdas, hajuton ja sillä on oltava sille varattu oma alue asunnossa. Tuo alue on sen koti jossa sitä ei häiritä. Alueella voi olla vaikkapa sänky, makuualusta ja lempitavaroita kuten leluja. Alusta on muistettava tuulettaa usein ja uusia tarvittaessa.


Älä anna lemmikkisi lelujen ja hoitovälineiden lojua ympäri asuntoa. Fengshuin mukaisesti epäjärjestys asunnossa tuo epäjärjestystä elämään. Kuten omat tavarasi pidä myös lemmikkisi tavarat järjestyksessä. Huolehdi myös että ne ovat kaikki ehjiä ja toimivia. Pehmolelut kannattaa vaihtaa uusiin jo ennen lopullista hajoamista.


Aivan kuten et säilytä ylimääräisiä kenkiä eteisessä älä myöskään kasaa sinne nippua erilaisia talutushihnoja. Pidä esillä vain se yksi joka on käytössä. Huolehdi myös sen kunnosta ja vaihda kulunut hihna ajoissa uuteen.

Kissat oppivat kiitettävästi käyttämään omaa hiekkalaatikkoaan sisällä. Sen sijoittamisesta saattaa fengshuissa tulla ongelma. Paras paikka olisi kylpyhuone, mutta fengshuin mukaan sen ovi tulisi pitää suljettuna. Paras ratkaisu on tehdä oveen pieni heiluriluukku, josta kissat oppivat hyvin kulkemaan. Tällöin ovi voidaan pitää muuten suljettuna.

Eläimillä ei saisi olla asiaa makuuhuoneeseesi eikä  etenkään sänkyysi. Sinne niiden tuomaa energiaa ei kaivata.

Lue myös tämä.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen kirjoitus. Itselleni ei ole koskaan edes tullut mieleen lemmikkien vaikutus fengshuissa, mutta nytpä sekin selvisi :)

    VastaaPoista