Hae tästä blogista

torstai 19. marraskuuta 2015

Sha-myrkkynuolet

Fengshuin toimilla pyritään saamaan elämänvoima chi (qi) virtaamaan tasaisesti ja ravitsemaan ympäristöään. Chi käyttäytyy veden tavoin siinä, että sekä pysähtynyt että liian nopeasti liikkuva chi on vahingollista. Tällöin puhutaan negatiivisesta sha-energiasta.  Sha-energiaa syntyy myös kun chi virtaa kulmien tai terävien piikkien ohi. Vesivertaus on tässäkin toimiva. Kun puron vesi virtaa terävän kiven yli syntyy kiven kohdalle pyörre. Samalla tavoin kulmat aiheuttavat pyörteitä chin virtauksessa. Pahimmillaan kulmasta sinkoaa ympäristöön voimakas sha-energian purkaus. Fengshuissa tällaisia kulmia kutsutaan "myrkkynuoliksi".


Myrkkynuolet voivat vaikuttaa kotiisi joko ulkopuolelta käsin tai kotisi sisältä. Ulkopuolella niitä voivat olla esimerkiksi naapuritalon nurkka joka osoittaa suoraan kotiisi, tie joka tekee jyrkän mutkan juuri kotisi kohdalla tai raja-aita joka osoittaa kotiisi. Sisätiloissa  nuolia ovat esimerkiksi seinien päädyt ja huonekalujen terävät kulmat. Myrkkynuolet haittaavat chin esteetöntä kulkua. Ne ovat puhtaasti ihmisen aikaansaannoksia, luonnossa teräviä kulmia ei ole. Ihmiset, jotka oleskelevat paljon nuolesta lähtevän sha-energian alueella, tuntevat helposti olonsa uhatuksi, epävarmaksi tai jopa sairaaksi.


Ulkopuolisia nuolia vastaan on helpointa suojautua asetamalla este nuolen ja oman talon välille, suoraan "tulilinjalle". Näitä voivat olla esimerkiksi puut ja pensaat, joiden puuelementti kohottaa sha-energian kulkemaan kohteen ylitse. Paremman puutteessa tuulikello tai muu liikkuva esine hajottaa sha-energiaa ja vähentää sen voimaa.


Kotona huonekalujen terävät kulmat voidaan usein peittää kankaalla (pöytäliina) tai kalusteet asettaa niin, että sha-nuoli ei suuntaudu sänkyyn tai istumapaikkoihin.


Lopuksi on myös hyvää fengshuita varjella ympäristön taloja oman talosi vaikutuksilta.  Jos oman talosi nurkka aiheuttaa sha-nuolen naapurilles peitä kulmaus esimerkiksi istutuksilla tai puutarhakalusteilla. Raja-aidan jyrkän kulman voi loiventaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti