Hae tästä blogista

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kun hankit uuden kodin

Kun ostat uutta kotia tai asuntoa, on fengshuin kannalta tärkeää kiinnittää huomiota myös asunnon ympäristöön.

Terävät kulmat, jotka osoittavat taloasi kohti, muodostavat negatiivista sha-energiaa. Näitä voivat olla esimerkiksi kattojen reunat tai seinien kulmat. Ne ovat haitallisia etenkin jos osoittavat suoraan keskelle omaa taloasi tai sen sisäänkäyntiä. Fengshuin avulla tällainen tilanne on kyllä korjattavissa, mutta se kannattaa ottaa huomioon asuntoa hankittaessa. Jos arveluttavia kohtia löytyy muitakin, ne saattavat yhdessä riittää syyksi suunnata muuttoaikeet muualle.

Ympäröivien rakennusten tulisi edustaa suunnilleen samanlaista arkkitehtuuria.Ei kannata esimerkiksi muuttaa matalaan omakotitaloon korkeiden kerrostalojen keskelle. Se on huonoa fengshuita, joka voi johtaa eristäytymiseen, turvattomuuden tunteeseen ja vaikeuksiin edetä elämässä.

Maaston muotojen olisi hyvä edustaa samoja periaatteita joilla valitaan henkilökohtainen hyvä paikka: takana tukeva tausta (tuuhea metsä, korkea kukkula), vasemmalla jotakin korkeaa (rinne, isoja puita, hieman omaa korkeampi talo), oikealla jotakin matalaa (tasanko, pensaita, matalampi rakennus) ja edessä vapaata tilaa (aukea, järvi). Esi-isämme tunsivat tämän periaatteen hyvin kun Suomessa oli tapana rakentaa maalla talo mäen alle järven rantaan.

Lähellä olevat liiikehuoneistot ja palvelut tuovat mukanaan hyvää tai huonoa energiaa. Hautaustoimisto ei ole ihanteellinen naapuri, kun taas koulu tuo mukanaan paljon myönteistä, toiminnallista energiaa. Tällöin tosin kannattaa varautua siihen, että koulun lähellä vilkkaus ja kiireisyyys voivat astua myös omaan elämään. Yleisenä esimerkkinä kirkollinen rakennus voi olla naapurina hyvä tai huono, paljon riippuu rakennuksen käytöstä. Jos se on aktiivisessa käytössä, esimerkiksi hää- tai muuna toiminta- ja kohtauspaikkana, se tuottaa positiivista energiaa. Rakennus, joka kokoaa väkeä lähinnä vain sunnuntaiaamuisin, edustaa pysähtynyttä energiaa eikä ole erityisen hyvä naapuri.

Katuja pitkin kulkee voimakas energiavirta. Se ei sinänsä ole luonteeltaan negatiivista, mutta voi liian voimakkaana olla vaikutuksiltaan tuhoisa. Koskaan ei kannata muuttaa taloon, joka sijaitsee liikenneympyrän laidalla tai katujen T-risteyksen päädyssä. Umpikujan tai tukkoisen, kapean kadun varrella asuminen ei myöskään ole erityisen suositeltavaa. Seisova liikenne edustaa myös seisovaa enrgiaa. Ihannetapaus on leveä katu, jolla on kohtuullisesti liikennettä.

Tarkasta, onko ympäristössä sähkösaasteen aiheuttajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti