Hae tästä blogista

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kiinalainen horoskooppi

Kiinainen horoskooppi liittyy olennaisesti fengshuihin. Se on myös sen ehkä eniten väärin ymmärretty osa. Suuri osa vääristä käsityksistä johtuu sanasta "horoskooppi". Sen kautta se yhdistetään usein länsimaisiin aikakauslehtihoroskooppeihin. Kuitenkin niiden yhtäläisyydet ovat aika vähäisiä.

Nykyään on helppoa saada käsiinsä tietoja kiinalaisesta horoskoopista. On helppoa löytää oma merkki ja kuvaus persoonallisuudestaan samoin kuin tietoja kenen kanssa pitää mennä naimisiin, ketä kavahtaa tai vaikkapa ennustus tulevalle vuodelle.

Vaikka kiinalaisesta horoskoopista näitä asioita löytyykin, on huomion kiinnittäminen pelkästään niihin opin rankkaa yksinkertaistamista. Horoskoopille on käynyt hieman samalla tavoin kuin koko fengshuille, josta on kehitetty länsimaisille markkinoille suunnattuja yksinkertaisia muotoja ja oma koulukunta.

Kiinalaiset horoskooppieläimet kuvaavat persoonallisuuden henkisiä ominaisuuksia. Arkielämässä niitä ei välttämättä edes huomaa. Kuitenkin ne vaikuttavat koko ajan elämässämme pinnan alla. Näin ymmärrettyinä niiden avulla oppii ymmärtämään syvällisemmin sekä itseä että ympärillä olevia ihmisiä.

Kiinalainen horoskooppi perustuu tuhansien vuosien aikana tehtyihin tarkkoihin havaintoihin syistä ja seurauksista. Alunperin tarkoituksena oli palvella maataloutta ja löytää tarkat ohjeet sadon onnistumiselle. Ennustusten tullessa yhä tarkemmiksi niitä alettiin soveltaa myös muuhun elämään. Tänä päivänä tärkeä osa fengshui-mestareiden työtä on tutkia hyväenteiset hääpäivät, sopivat liikesuhteiden solmimispäivät ja hyvät päivät aloittaa uusia hankkeita.

Vaikka kiiinalainen horoskooppi ei enää olekaan keisarin yksinoikeus, on se säilyttänyt salaisen tiedon maineensa. Kunnollinen perehtyminen siihen vaatii aikaa ja syvällistä opiskelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti