En ole koskaan ollut kovin innostunut länsimaisesta astrologiasta, joten myös fengshuin tämä puoli on jäänyt kohdallani vähälle huomiolle. Kuitenkin astrologia on kiinteä osa fengshuita, vaikkakin eri oppisuunnissa siihen suhtaudutaan varsin erilaisella vakavuudella. On vaikeaa kuvitella vaikkapa fengshui-mestaria joka ei talon rakentamisen ohjeisiin liitä myös ohjetta siitä, mikä on suotuisin ajankohta aloittaa työt.
Fengshuilla ja kiinalaisella astrologialla on lukuisia yhtymäkohtia. Samalla tavoin esimerkiksi molemmissa tehdään laskelmia syntymäajan mukaan. Fengshui-astrologiassa käytetään samoja periaatteita kuin fengshuissa itsessään. Perustavia asioita ovat jinin ja jangin tasapaino, chi-energian vapaa kulku ja viiden elementin teoria. Kiinalaisessa horoskoopissa haetaan erityisesti elementtien välistä tasapainoa.
Moni käyttää kiinalaista astrologiaa apuna fengshuin tavoitteisiin pääsemisessä. Tunnetuimpia tapoja on tutkia meneillään olevan vuoden eläinmerkkiä. Esimerkiksi nyt (2011) meneillään olevan jäniksen vuoden aikana pitäisi keskittyä lepoon ja virkistäytymiseen eikä yrittää voimia vieviä uusia asioita. Tämä ei sen mukaan ole hyvä vuosi esimerkiksi yrityksen perustamiselle, avioliitolle tai muuttamiselle uudelle paikkakunnalle.
Tässä korostuu myös eräs fengshui-astrologian piirre, jolla se eroaa vastaavasta länsimaisesta opista. Fengshuissa ei suoraan sanota, että tänä vuonna aloitetut uudet asiat epäonnistuvat. Sen sijaan sanotaan, että ajankohta on nyt niille epäsuotuisa. Käytännössä se tarkoittaa, että uusia hankkeita voi aloittaa, mutta riskit niiden kohdalla ovat nyt suuret ja toimissa on oltava erityisen varovainen.
Toinen tunnettu sovellus on epäsuotuisten vuosien laskeminen. Kahdentoista vuoden kiertoon kuuluu aina kaksi epäsuotuisaa vuotta, jolloin ei kannata aloittaa uusia yrityksiä tai ainakin pitää ottaa niiden riskit erityisen tarkasti huomioon.
Kua-numero on tyypillinen astrologiasta suoraan fengshuihin siirtynyt keino jolla pyritään oman elämän hallitsemiseen.
Kiinalaisella horoskoopilla ja fengshuilla on paljon yhteistä. Monissa kohdin ne sekoittuvat niin, että rajan veto oppien välille on vaikeaa. Molemmissa on sama päämäärä: harmonian saavuttaminen elämässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti