Hae tästä blogista

torstai 23. heinäkuuta 2015

Puutarha on toinen olohuone

Periaate jolla fengshuita sovelletaan puutarhan hoitamiseen on yksinkertainen. Puutarhalle laaditaan oma bagua, jossa sisäänkäynniksi valitaan se kohta josta useimmin saavutaan puutarhaan. Käytännössä baguan soveltaminen on paljolti samankaltaista kuin olohuoneessasi:

1. Hankkiudu eroon rojusta. Puutarhasta ei saa muodostua tarpeettoman tavaran säilytyspaikka.

2. Pidä huoli, että kaikki kasvit ovat ehjiä ja terveitä. Käytä soveltaen samoja periaatteita kuin kasveihin sisätiloissa.

3. Suosi mahdollisuuksien mukaan pehmeitä, pyöreälehtisiä kasveja. Terävät lehdet ja piikit voivat vaikeuttaa sen alueen asioita jolla ne puutarhan baguassa ovat.

4. Huolehdi, että kaikki viisi elementtiä ovat edustettuina myös täällä.

5. Muista, että suunnitelmallinen yksinkertaisuus ja selkeys tuottaa myös täällä parhaan tuloksen. Älä tee puutarhastasi muotojen ja värien sekamelskaa.

6. Tee chin kulusta rauhallista suosimalla loivasti kaareutuvia kulkuväyliä suorien sijaan.

7. Laita puutarhaan jokin kiintopiste, johon katse ensimmäiseksi kiinnittyy tulaessa. Se voi olla esimerkiksi näyttävät istutukset, patsas tai viehättävä kahvinurkkaus. Ensivaikutelma on tärkeä aivan kuten eteisessäkin.

8. Mahdollisuuksien mukaan käytä ääntä joka ilmoittaa että ollaan sinun alueellasi. Sellainen voi olla esimerkiksi tuulikello tai virtaava vesi.

Hyvin hoidettu puutarha huolehtii sinusta yhtä paljon kuin sinä siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti