Hae tästä blogista

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kodin eläinmaailma

Periaatteessa jokainen kodin lemmikki on fengshuissa myönteinen asia. Eläimet tuovat tiloihin toimintaa ja myönteisiä ajatuksia jotka kumpikin edistävät chin kulkua. Eläimet  myös usein koetaan täysivaltaisiksi perheenjäseniksi. On toisin sanoen itsestään selvää, että niiden vaikutukset kodin energioihin on otettava huomioon.

Riippumatta siitä millaisesta lemmikistä on kyse fengshuissa on kahdenlaisia sääntöjä ja ohjeita. Toinen puoli liittyy eläinten hoitoon ja sisältää asioita jotka tuntuvat itsestään selviltä jo pelkällä maalaisjärjellä ajateltuina. Toinen puoli ohjeista käsittelee eläinten fengshuin mukaisia vaikutuksia niitä ympäröivien ihmisten elämään, esimerkiksi ihmissuhde, talous tai terveysasioissa.

Lemmikit ovat myönteinen asia

Tätä totuutta ei pidä koskaan päästää unohtumaan. Lemmikit tuovat kotiin aktiivista ja liikkuvaa jang-energiaa.Sen lisäksi ne vaikuttavat usein huomaamatta omaan sisäiseen maailmaamme. Esimerkiksi koiran omistajat saattavat tuntea olonsa rauhallisemmaksi ja turvatummaksi tietäessään, että koti on vartioitu. Ilon ja kiintymyksen osoitukset koiran - tai muunkin lemmikin - ja omistajan välillä lisäävät lisäävät molempien energiaa. Pelkän hyvän fengshuin toivossa eläintä ei pidä kuitenkaan ottaa. Eläimen ottaminen merkitsee aina sitoutumista siihen ja sen elämään.

Näin kielteisyys astuu kuvaan

Ehdoton perussääntö on, että lemmikeistä pitää huolehtia hyvin. Esimerkiksi akvaario on voimakas fengshui-tehoste. Sen ja kalojen katsotaan tuovan sekä menestystä että vaurautta. Jos kuitenkin akvaario on likainen ja huonosti hoidettu siitä kärsivät sekä kalat että niiden omistaja. Pahimmassa tapauksessa sekä menestys että vauraus muuttuvat täysiksi vastakohdikseen. Oli sitten kyse millaisesta lemmikistä tahansa, fengshuin mukaan oikea huolenpito siitä on tärkeää.

Molempien pitää tietää paikkansa

Olkoon isännän ja lemmikin suhde kuinka läheinen tahansa, jossain on tultava raja vastaan. Kuten nimityksetkin sanovat, vain toinen on isäntä. Lemmikille annettu liian suuri valta voi suoraan näkyä omistajan ihmissuhteissa, taloudessa tai jopa terveydessä. Talossa, jota lemmikki hallitsee, on energian kulku  epätasapainossa.

Joitakin sääntöjä

Kodin huonekalut, esimerkiksi nojatuolit ja sänky, on tarkoitettu vain ihmisten käyttöön. Jos haluat, voit hankkia lemmikeille omia huonekaluja joita taas ihmiset eivät käytä. Etenkään älä salli lemmikkien käyttää talon pariskunnan sänkyä. Se saattaa johtaa välien huononemiseen. Yksinäisellä sama voi vaikeuttaa kumppanin löytymistä.

Kotieläimet eivät saa olla ensimmäinen asia, jonka vieras havaitsee tullessaan kotiisi. Sijoita kissan käymälä niin, että se ei tervehdi tulijaa hajullaan tai olemuksellaan heti eteisessä. Koira joka haukkuu innokkaasti vieraita ja hyppii heitä vasten käytää väärin valtaansa ja asettuu isännän asemaan. Sen käytös saattaa myös pelottaa monia ja saada siten aikaan kielteisiä tunteita jotka siirtyvät vieraiden mukana sisälle asuntoon.

Lemmikin etua ei saa asettaa ihmisten edun edelle. Fengshuissa on kyse tasapainosta. Talossa jota lemmikki hallitsee sitä ei ole.

Asukkaiden terveys ei saa kärsiä eläimistä. Aivan kuten lemmikkien terveydestä on pidettävä huolta sama pätee myös omistajiin. Ristiriitatilanteessa rakkaastakin lemmikistä on kyettävä luopumaan.

Lemmikit tehostavat monella tavalla kodin fengshuita. Koirat tuovat tiloihin myönteistä jang-energiaa, kalat menestystä, kilpikonna symbolisoi vakavuutta ja pitkää ikää ja kissat rahallista vaurautta. Olipa kyse millaisesta eläimestä tahansa sen tulee fengshuin mukaan olla ystävällinen ja siisti eikä saa häiritä kodin asukkaita ja vierailijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti