Hae tästä blogista

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Baguan viides huone - terveys

Baguan viides huone sijaitsee asunnon keskellä. Ja koska baguaa voidaan käyttää myös erikseen jokaisen asuinhuoneen jakamiseen, on viides huone myös asunnon jokaisen huoneen keskellä.

Tämän alueen elementti on maa, ajat loppukesä sekä iltapäivä ja  väri keltainen. Alueen sisutamiseen on helppo antaa yksinkertainen ja selkeä ohje: ei mitään. Jopa asunnon huoneiden keskusta kannattaa järjestää aina tyhjäksi ja sijoittaa vaikka se pakollinen olohuoneen kahvipöytä hieman sivuun. Ylimääräisen roinan haitallisuudesta puhutaan fengshuissa usein, mutta täällä varoituksiin kannattaa suhtautua aivan erityisellä huolella. Viides huone on pidettävä siistinä, puhtaana ja vailla turhaa rojua. Elementtien tulee olla tasapainossa mitään suosimatta.

Jos kodin asukkailla on terveyshuolia kannattaa tarkastaa tarkastaa baguan viidennen huoneen kunto koko asunnossa sekä kaikissa sen huoneissa erikseen.

3 kommenttia:

 1. Hei! Talomme ainoa säilytystila (maalipurkkeja, ompelukone, leluja, ym. erilaista kodin tavaraa, jota ei voi pitää jatkuvasti esillä) sijaitsee portaiden alla olevassa verholla peitetyssä nurkkauksessa, joka sattu olemaan myös baguan viides huone. Täytyykö tavarat ripotella muualle ja jättää säilytystila avoimeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muukalainen. Nyt kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mikä on tilanne perheessänne. Jos teillä on terveysongelmia niin ilman muuta alue pitää tyhjentää. Jos terveysasiat ovat kunnossa niin voitte jatkaa varaston pitoa pienin varauksin. Ensinnäkin pitäkää alue siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Toisekseen älkää säilyttäkö siellä elämälle vieraita aineta joihin lukisin myös maalipurkin.

   Poista
  2. OK, ehkäpä sitten tyhjennämme sen. Kiitos vastauksestasi ja hyvästä blogistasi! :)

   Poista