Hae tästä blogista

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Tuulikellon paikka on ulkona

Jostain syystä fengshuin ympärillä on yleistynyt käsitys, että tuulikellot ovat erityisen sopivia säätelemään energian kulkua sisätiloissa. Joissakin kirjoissa ja suuntauksissa jopa neuvotaan käyttämään niitä kotona. Tällaiset ohjeet peustuvat siihen ettei tunneta alan historiaa. Entisinä aikoina tuulikelloja on todella käytetty Kiinassa sisätiloissa, mutta tämä oli täysin sidoksissa silloiseen rakentamistapaan. Nykyrakennuksissa tuulikellon sijoittamista sisälle voidaan pitää jopa fengshuin vastaisena. Päämääränähän on luoda harmoninen ja esteettinen sisustus, jota heiluva ja äänekäs tuulikello ei välttämättä edistä.

2 kommenttia:

 1. Tässä asiassa olen osittain samaa mieltä. Tuulikello on voimakas energian stimuloija.

  Huonosti sijoitettu tuulikello voi olla jopa haitaksi sisätiloissa. Jolloin siitä tulee fengshuin vastainen. Yhtälailla sama koskee ulkotiloissa, joissa tuulikello saa aikaan melkein jatkuvan liikkeen tuulen ansiosta.

  Sisätiloissa oikein sijoitettuna tuulikello on edelleen käytettävissä - ja vaatii harkintaa. Ulkona sitä voi käyttää aavistuksen helpommin ja luovemmin - mutta edelleen sijoittamisessa tulee miettiä mihin sen laittaa.

  En kuitenkaan sulkisi tuulikelloa dogmisesti vain ulos :)

  -R

  Olisi mukava jos valaisit enemmän miksi ja mikä on täydellistä tietämättömyyttä.

  VastaaPoista
 2. Täydellisellä tietämättömyydellä tarkoitan tässä sitä, että kirjoittajat eivät ole lainkaan perehtyneet tuulikellon käyttöön. Tänä päivänä sitä myydään ja suositellaan samassa nipussa nauravan buddhan ja punaisten kirjekuorien kanssa. Kuten sanot, kyseessä on kuitenkin voimakas energian stimuloija.

  Minun koulutukseeni kuuluu, että tuulikellon paikka on ulkona. Siitä ei pidä pitää härkäpäisesti kiinni. Olen myös intuition kannalla ja jos tunnet, että tuulikello sopii kotiisi, se on varmaankin sinun kohdallasi oikea ratkaisu.

  VastaaPoista