Hae tästä blogista

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kylpyhuone

Baguassa ei ole erityistä paikkaa kylpyhuoneelle. Tämä on ymmärrettävää, onhan kylpyhuone vasta oman aikamme tuotos. Fegshuin kannalta kylpyhuoneeseen liittyy ongelmia. Se tarjoaa lukuisia paikkoja chin karkaamiselle ja kylpyhuoneen sijainti missä tahansa baguan huoneessa tuo helposti vaikeuksia alueen asioihin. Erityisen hankalaa se on terveyden alueella. Valmiissa asunnoissa kylpyhuoneen paikkaa ei enää voi muuttaa, mutta sen sijainti kannattaa ottaa huomioon uutta asuntoa hankittaessa.

Energian karkaamista kannattaa estää pitämällä wc-istuimen kansi aina alas laskettuna ja kylpyhuoneen ovi suljettuna. Fenghshuin kylpyhuone on  siisti ja puhdas, kirkkaasti valaistu ja sen ilma on raikas. Kaiken pitää täälläkin olla ehjää ja toimivaa, vuotavat hanat on korjattava heti. Likaisia vaatteita ei kerätä nauloihin roikkumaan ja pyyhkeet vaihdetaan puhtaisiin riittävän usein.


Vesielementti korostuu helposti kylpyhuoneessa. Paitsi että vesi muutenkin on luonnostaan läsnä, saattavat seinät vielä korostaa asiaa. Kiiltäväpintaiset kaakelit, jotka heijastavat valoa, ovat veden elementtiä.  Tarpeen mukaan kannattaa sijoittaa huoneeseen elementtejä, jotka vievät vedeltä voimaa. Kylpyhuone on yleensä myös ensimmäisiä paikkoja joissa päivämme alkaa, joten kannattaa miettiä sen sisustusta ja värejä myös siltä kannalta. Vesi on niin voimakas elementti ja vanhvasti läsnä kylpyhuoneessa, että iloisia värejä voi käyttää sangen runsaastikin pelkäämättä epätasapainoa.

Kylpyhuoneessa on mahdollisimman suuri peili eduksi.

2 kommenttia: