Hae tästä blogista

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pienten tilojen fengshui

Fengshuissa pyritään välttämään ylimääräisten tavaroiden kerääntymistä asuinympäristöön. Paitsi että vanhat tavarat sitovat omistajansa menneisyyteen, ne voivat myös haitata chi-energian liikkumista. Asuttaessa pienissä tiloissa ongelma moninkertaistuu. Seuraavassa joitakin vinkkejä sisustuksen avuksi. Mikään ei tietysti estä noudattamasta niitä vaikka asunnossa olisi neliöitä jaettavaksi asti.

1. Säästä vain esineet, joilla on jokin tarkoitus olemassaololleen.
Mieti jokaisen esineen kohdalla onko se vaatimansa tilan arvoinen. Se voi olla käyttöesine kuten tiskiharja, leivänpaahdin tai kumisaappaat. Siihen voi liittyä rakkaita muistoja tai tunnearvoja. Se voi myös olla sinulle tärkeä jostain tarkemmin määrittelemättömäntä syystä - ainoastaan tiedät että sinun kuuluu omistaa se. Jos et keksi mitään syytä jonkin esineen omistamiselle anna sen löytää itselleen uusi koti.
 .
2. Jos on esineitä joita käytät vain harvoin onko sinun pakko omistaa ne.  
Voitko harkita että tarvittaessa vain lainaat tai vuokraat niitä.

3. Hanki vain tavaroita, joille on jo olemassa sijoituspaikka.
Älä osta uusia kirjoja, jos hylly on jo täynnä. Älä osta leluja, jos lelukoriin ei enää mahdu. Älä tilaa lehtiä, jos et ole päässyt eroon vanhoistakaan numeroista. Älä osta uusia vaatteita jos kaapissa ei ole tilaa niille. Käypä muunnos tästä säännöstä sanoo: aina kun ostat jotakin uutta heitä samalla pois yksi vanha.

4. Muistot voi säilyttää myös kuvina 
Ota kuva rakkaasta esineestä.

5. Etsi hukkatilat ja ota ne käyttöön.
Yllättävistä paikoista voi saada lisätilaa lisäämällä sinne hyllyn tai ripustuskoukkuja.

6. Valitse oikein säilytysrasiat. 
Väärän kokoiset ja muotoiset sekä huonosti yhteen sopivat laatikot ja rasiat voivat kuluttaa tilaa enemmän kuin säästävät.

7. Vastusta aktiivisesti tarpeettomien tavaroiden tuomista kotiisi.
Laita postiluukkuusi lappu "ei mainoksia". Älä ota vastaan tavaranäytteitä tai lehtien koetilauksia. Jos järjestät kotona juhlat sovi, että jokainen vie tuomansa astiat ja pullot mennessään. Lainaa kirjastosta vain kirjat, jotka todella aiot lukea.

8. Osta päivittäistavaroita vain tarpeellinen määrä
Jos sinulla on pulaa säilytystiloista, unohda kiltisti erikoistarjousten suuret ruokamäärät.

9. Poista kylpyhuoneesta turhat tavarat
Kylpyhuoneilla on taipumus kerätä turhaa tavaraa hyllyille ja naulakoihin.

1 kommentti:

  1. Mainioita neuvoja, kiitos näistä :) Tuota kohtaa numero neljä ei olekkaan tullut ajateltua mutta voisin ottaa neuvon käyttöön. ps. tämä blogi on oikein mukavaa luettavaa:)

    VastaaPoista