Hae tästä blogista

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Keväinen ikkunoiden pesu

Kevätauringon alkaessa nyt paistaa ja paljastaessa ikkunoiden kunnon talven jäljiltä kannattaa muistuttaa mieliin aikaisempi teksti ikkunoiden kunnon huolehtimisesta.

6 kommenttia:

 1. Itse en usko vähääkään feng shuihin siten kuin sitä opetetaan. En esim. usko vähääkään vaikka siihen, että vaaleanpunainen väri joka ikisen parisuhde-nurkassa piristäisi kaikkien ihmisten parisuhdetta automaattisesti jne. Uskon, että feng shui vaikuttaakin ihmisten mielen ja asenteen kautta eli jos vaikka kumppanisi kanssa todella olet sitä mieltä, että pinkki on romanttista, niin silloin homma toimii teillä, muuten se ei toimi. Ja mielen voimahan tunnustetaan jo modenissa lääketieteessäkin, esim. lumelääkkeet todistavat siitä. Samoin urheilijoiden mielikuvaharjoitukset tunnustavat ihmismielen voimavarat ja vaikutukset tuloksiin. Esim. sellainen feng shui-opettaja kuin Karen Kingston on vähän samoilla linjoilla, mutta useimmathan tyrkyttävät aina näitä kiinalaisia juttuja ja tavaroita. Pitää muistaa, että kiinalaiset itsehän ovat tavattoman taikauskoisia ja myös muuten eriuskoisia kuin me suomalaiset, ja kaikenmaailman punaisten nauhojen, kolmijalkaisten sammakoitten, tuulikellojen, onnenbambujen ym. taikakalujen käyttö onkin vain taikauskoa pahimmillaan. Jos feng shuin opit ottaa täysin kirjaimellisesti, jokaisen mummon pirttihän näyttäisi Suomessakin kiinalaiselta sekatavarakaupalta. Se taas ei voi olla tarkoitus, eikä se totuus, että vain kiinalaiset esineet tuovat harmoniaa ym., joten kyllä tämä feng shui merkillisine taikakaluineen hauskasta ajatus- ja sisustusleikistä käy, kunhan tunnustetaan todelliset asiat sen takana, eikä uskota hömpötyksiin. Esim. jokainen nainenhan sen tietää, kuinka positiivisesti puhtaat ikkunat vaikuttavat mieleen. Voi sitä sitten halutessaan kutsua vaikka hyväksi feng shuiksikin sen perinteisen kevätsiivous-sanan sijaan. :)

  VastaaPoista
 2. Olet aivan oikeilla jäljillä, kuvaamasi asiat ovat aidon fengshuin ympärille syntyneitä lieveilmiöitä. Oma kantani käy selvästi ilmi esimerkiksi tämän blogin jutusta Fengshui ei ole taikatemppuilua.

  VastaaPoista
 3. Hanski, sinä oot kyllä soveltanut nämä jutut hyvin nyktaikaan ja länsimaisuuteen, joten on helppo toteuttaa. Olen toteuttanut jo toistakymmentä vuotta, mutta eri asunnoissa on erilaiset ongelmat. Sinun neuvosi ovat selkeitä eivätkä ylitseampuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. sopivasti tuli virhe,josta anonyymi on carmaan mielussään, mutta piti olla nykyaikaan!

   Poista
  2. P.S. sopivasti tuli virhe,josta anonyymi on carmaan mielussään, mutta piti olla nykyaikaan!

   Poista
  3. P.S. sopivasti tuli virhe,josta anonyymi on carmaan mielussään, mutta piti olla nykyaikaan!

   Poista