Hae tästä blogista

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kevätsiivous

Kevät on tänä vuonna ollut edellä normaalista aikataulustaan. Monet odottavat vielä takatalvea, jonka saapumiselle ei kyllä näytä olevan kovin vahvoja perusteita. On sopiva aika alkaa suunnittelemaan perinteistä fengshuin kevätsiivousta. Tässä viisi selkeää askelta työn tekemiseen:

Merisuola on tehokasta energiasiivouksessa
1. Siivoa, pyyhi pölyt ja laita tavarat järjestykssen. Korjaa rikkinäiset tavarat ja luovu sellaisista joita et enää käytä.

2. Tarkista että kaikki elementit ovat edustettuina jokaisella baguan alueella.

3. Tarkista, että energian kulkureittejä ei ole tukittu vaan se pääsee kulkemaan kaikkialla vapaasti.

4. Tee lopuksi energiasiivous.

Kevätsiivoukseen kuuluu myös komeroiden ja varastojen järjestäminen ja vapauttaminen tarpeettomista tavaroista. Kysy jokaisen tavaran kohdalla onko se sinulle tärkeä, käytätkö tai tarvitsetko sitä tai liittyykö siihen niin tärkeitä muistoja, että se kannattaa niiden vuoksi säästää. Hankkiudu surutta eroon kaikesta, mitä et ole vuosiin käyttänyt ja joiden säilyttämiselle ei löydy erityistä syytä. Jos jokin on rikki korjaa se tai hankkiudu siitä eroon, älä säilytä kotona mitään rikkinäistä. Jos tuntuu, että työtä on liikaa, varaa sen tekemiseen vaikka puoli tuntia päivässä - tulet huomaamatta tehneeksi kuukaudessa kaksi kokonaista siivouspäivää.

Kevääseen kuuluu myös ikkunoiden kunnosta huolehtiminen.

1 kommentti:

  1. Kiitoksia taas hyvistä vinkeistä ja muistutuksesta. Neuvot menevät käyttöön :)

    VastaaPoista