Hae tästä blogista

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Sähkösaaste

Fengshuin erääksi keskeiseki puheenaiheeksi on viime vuosinma noussut asia, josta opin alkuaikoina ei ollut minkäänlaista tietoa. Me tämän päivän ihmiset elämme sähköisessä häkissä eli fengshuin kielellä tulienenrgian keskellä. Osa siitä on helposti ymmärrettävissä ulkona kulkevina voimalinjoina tai asunnossa näkyvinä sähköjohtoina. Suuri osa sähkökentistä kuitenkin hiipii elämäämme huomaamatta. Sähköjohdot, antennit ja tietokoneverkot on rakennuksissa yleensä piilotettu seinien, lattian ja katon sisälle. Näin talon asukkaat tai työntekijät ovat sähkökenttien vaikutuspiirissä tietämättään useita tunteja päivässä. Pahimmillaan kaapelit kietovat verkkoon makuuhuoneenkin.

Lukuisat kodinkoneet ovat myös merkittäviä sähkökenttien lähteitä. Hiustenkuivaaja kuuluu rankaimpaan sarjaan. Suuritehoinen laite, joka tarkoituksella vielä tuodaan pään lähelle. Yleisiä säteilyn lähteitä kotitalouksissa ovat myös muun muassa sähköinen yökello vuoteen vieressä, parranajokone ja keittiökoneet. Ne eivät ole tehomääriltään samanlaisia kuin hiustenkuivaaja, mutta nille altistutaan pitkiä aikoja. Työpaikoilta vastaavia esimerkkejä löytyy yleensä vielä enemmän.

Jos työpaikkasi on ympäröity sähkökentillä pidä mukana muualta tuotua vettä, jota aina välillä siemailet. Sähkö on tulienergiaa, jonka vesi sammuttaa. Pyri myös pitämään päivässä ainakin yksi kunnon tauko, jolloin poistut mahdollisimman sähköttömään ympäristöön. Oma työni radiotoimittajana edellytti istumista sähkölaitteiden keskellä. Onneksi toimitustalo sijaitsi mäntymetsäisen harjun päällä, joten pääsin helposti luonnon pariin lepäämään sähkörasituksesta.

Asuinpaikkaa valitessasi älä muuta asumaan paikkaan, jonka ympäristössä kulkee voimakas sähkövirta esimerkiksi voimalinjojen, rautatien tai raitiovaunureitin muodossa. Elämäntavoissasi vältä turhaa sähkölaitteiden käyttöä. Poista sähkölaitteet etenkin sänkysi läheisyydestä.

2 kommenttia:

 1. Katariina Perttula1. lokakuuta 2012 klo 22.11

  Totta kaikki, mitä, Hannupekka Huovilainen, kirjoitit!
  On valitettavaa, että lisäksi meitä kuormittavat langattomat yhteydet: kännykät, langattomat laajakaistat(Wi-Fi ja WLAN), läppärit, itkuhälyttimet, turvarannekkeet, digi-TV:t... Kännykkä tulisikin pitää korkeintaan hätäpuhelimena, kytkeä päälle hätätilanteessa. Nykyään langatonta teknologiaa on viety jopa kouluihin (vaikka EU:ssakin on kehotettu suojelemaan lapsia sm-säteilyltä), viime aikoina jopa koteihin, vieläpä lapsiperheisiin, ja säteily on voimakasta yötä päivää (24/7). myös älypuhelimet säteilevät voimakkaasti! Terveysvaara kohdistuu paitsi omaan perheeseen, myös naapurustoon, sillä mikroaallot lävistävät lähes kaiken valon nopeudella.
  Ajan kanssa sm-säteilystä voi olla huonoja vaikutuksia myös rakennusmateriaaleille, sillä kaikella aineella on sähkömagneettinen vaste. Meitä eläviä se haittaa korviintuntuvasti, ja monin oirein.

  Luonnosta olen löytänyt "siamilaisia" vadelmia, puolukoita, ahomansikoita, rouskuja, tatteja ja poimulehtiä. -Vaikutukset ovat myös biologisia.

  Pyrkikäämme välttämään langattomia, eläkäämme ihmisiksi, luontoa kunnioittaen!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa myös katsoa, ettei muuta asuntoon jonka ikkunan edessä tai katolla on kännykkämasto.

  VastaaPoista