Hae tästä blogista

torstai 11. helmikuuta 2016

Kodin asuinhuoneet

Hyvin hoidetussa kodissa energia virtaa tasaisesti kaikissa asuinhuoneissa.  Aika ajoin tilat on syytä käydä läpi ja varmistaa tehdyt asetukset. Tässä toivottavasti on apuna seuraava luettelo, jota tietysti voi käyttää vaikka jo alusta lähtien kodin asetusten laatimiseen.


Etuovi ja sisäänkäynti

Etuovi on chi-energian pääsisäänkäynti kotiisi. Asukkaat voivat hyvin kun ovesta saapuu sisälle tarpeeksi energiaa joka kiertää tasaisesti kaikissa asuinhuoneissa. Enemmän sisäänkäynnistä kerrotaan täällä.


Olohuone

Olohuone on tärkeä yhteinen tila. Huolehdi baguan avulla energian kulkemisesta. Askel pidemmälle on tutkia myös perheenjäsenten elementit ja kua-numero ja ottaa ne huomioon sisustuksessa. Olohuoneesta lisää täällä.

Makuuhuone

Asunnon kaikista huoneista makuuhuoneella on suurin henkilökohtainen merkitys. Niinpä makuuhuoneen suunnitteluun kannattaa uhrata aikaa. Makuuhuoneesta lisää täällä.


Keittiö

Keittiötä pidetään yleisesti kodin sydämenä. Fengshuissa se liitetään myös kodin vaurauteen ja menestykseen. Keittiön hyvään suunnitteluun ei voi käyttää liikaa aikaa. Keittiöstä lisää täällä.


Kylpyhuone

Kylpyhuoneilla on huono maine fengshuissa - ne kun tarjoavat energialle lukuisia pakoreittejä asunnosta. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa olla esteenä. Vaikka vaatiikin usein vähän enemmän vaivaa on kylpyhuoneesta mahdollista saada muiden alueiden tavoin vapaasti virtaavan hyvän energian keskus. Kylpyhuoneesta lisää täällä.


Eteinen

Eteinen on kiistatta fengshuin kannalta tärkeimpiä huoneita. Syy tähän on yksinkertainen: kaikki mitä asuntoon tulee tulee eteisen kautta. Eteinen myös luo vieraille ensikuvan kulman takana odottavasta kodista ja sen asukkaista. Eteisestä lisää täällä.

9 kommenttia:

 1. Hei!
  Kylläpä antoi selvyyttä ajatuksiin tämä sinun blogisi. Olen aina tuntenut, että jokin asia olisi paremmin jos esim. huoneiden käyttötarkoitusta muuttaisi. Kuusi vuotta olen suunnitellut muutosta ja nyt se tuli ajankohtaiseksi. Oli huvittavaa ja vähän epätodellistakin huomata, minkä energiaryöpyn muutos toi tullessaan. Kahteen viikkoon en tarvinnut yöunia kuin neljä-viisi tuntia kerrallaan, normaalisti nukun kuitenkin kahdeksan tuntia. Nyt tilanne on tasaantunut normaaliin, mutta mitä mieltä olet: oliko tällä uudelleen asettelulla ja intuitioon luottamisella todellakin näin suuri vaikutus? Voin suositella lämpimästi tätä kaikille!

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava kuulla hyviä uutisia. Kyllä, kyllä fengshuin mukaisella uudelleen järjestelyllä voi olla noin suuri vaikutus. Vaarana on nyt vain se, että innostut etenemään liian nopeasti. Ilman pätevän konsultin apua kannattaa edetä askel kerrallaan ja tutkia hetki vaikutuksia ennen kuin ottaa seuraavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tämän itsekin, että nyt pikkasen rauhallisempi tahti. Toisaalta muutosta olen valmistellut mielessäni ja puheissani sen kuusi vuotta. Silti vaikutukset tulivat yllätyksenä. En sanoisi kahden viikon ylienergistä olotilaa epämiellyttäväksi, mutta ei se normaaliakaan ollut:). Nyt olen keskittynyt lähinnä kaappien siivoamiseen ja turhasta tavarasta luopumiseen. Elementtejä tasapainoitan hissukseen ja kysyn myös muiden perheenjäsenten mielipiteet. Tästä voisi kyllä ottaa opikseen, että hiljaa hyvä tulee. Myös se oli mielenkiintoista huomata, että aikaisemmin muutokset eivät olisi olleet mahdollisia. Fengshui ikäänkuin tyrkki minua eteenpäin. Kaikki lähti kuitenkin minusta itsestä, mutta fengshui kulki mukana ahaa-elämyksen muodossa ja innoittajana. En tiedä muista, mutta minulle tämä antaa itseluottamusta ja yleensäkin rauhoittaa koko perhettämme. Sotkuisuus oikeasti aiheuttaa kaaosta: lapset liukastuvat lattialla lojuviin tavaroihin, lapaset on hukassa jne. Ei nämä ainakaan mitään positiivista tuo tullessaan. Yksi ohje ylitse muiden on: siivoa ja vähennä rojun määrää:). Yksinkertaista ja todellakin tehokasta!

   Poista
 3. Hei!
  Ihan ensimmäiseksi kiitos hyvästä blogista. Toisekseen ongelmani: Talossamme alue 2, Rakkaus ja suhteet, sijaitsee kodinhoitohuoneessa ja saunatiloissa. Alueella on jopa kolme viemäriä! Yhden pystyn peittämään reiättömällä kannella, muita en. Osaisitko antaa joitain vinkkejä tilanteen parantamiseen? Pääosin suhteemme voi hyvin. Minulla vaan on alkanut tunteet hiipumaan ja sitä en todellakaan halua! Mieheni yleensä huoltaa saunan sekä pesee perheemme lähestulkoon kaiken pyykin. Voisiko myös se auttaa, että välillä vaihtaisimme kotitöitä ja minä hääräilisin tällä alueella? Kiitos tuhannesti etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parisuhdealue kodinhoiton ja saunan alueella jossa kolme viemäriä. Huh. Asia ei kuitenkaan ole hirveän hätäinen jos parisuhteenne kerran pääosin voi hyvin. Sen verran hankala tilanne on, että näkemättä en yks kaks osaa sanoa mitään. Luulen, että kannattaisi pyytää pätevä fengshui-konsultti käymään paikalla. Tämä on enemmän Kirsin alaa ja hän varmaan osaa ottaa kantaa noihin kotitöihinkin.

   Poista
  2. Parisuhde-alue tarvitsee maata pysyäkseen vahvana. Lisää sinne keltaista, ruskeaa, maakiviä viemäreiden lähelle, muita maan aineksia (maa patoaa vettä). Ei kasveja tai vihreää sinne (puu kontrolloi maata). Peitä viemärin kansi, jos mahd. Pidä wc-pytyn kansi suljettuna kun siinä ei istuta ja ovet kiinni läpivirtauksen estämiseksi. Tuulikello tai muu energiastopperi oviaukon ja viemärin väliin. Laita kodinhoitohuoneeseen parisuhdetta symboloivat (miel. pun.tai vaal.pun.) kaksittaiset esineet. Vie sinne mukava kuva teistä parina. Vältä liiallista metallia (ruokkii vettä): valk, harmaa, metalliaines. Älä lisää sinne vettä: sin., musta, peili, lasi. Lisäksi laita parisuhdetehosteet myös siihen huoneeseen, jossa nukutte. Kaikkea hyvää sinne teille :) (Tämä on Kirsin vastaus vaikka näkyy nimettömänä)

   Poista
 4. Meinasin vaipua epätoivoon kommenttisi luettuani, mutta empä vaivukaan:). Nämä toimenpiteet meinaan tehdä itse ja katsoa mitkä vaikutukset sillä on: 1. Elvytämme vanhan tapamme saunoa kahdestaan kerta viikkoon lasten mentyä nukkumaan.Tämähän se on parisuhteen hoitoa parhaillaan, ja vielä sen alueella. 2. Siivoamme, järjestämme ja pesemme alueen yhdessä viimeisen päälle. 3. Kaikki nuhjuiset siivousrätit ja välineet vaihdetaan kaapeissa uusiin. Myrkylliset pesuaineet ekologisimpiin, vaikkapa kunnon mäntysuopaan! Ei myrkkjä suhteelle! 4. Omassa jattelussa tämä alue toimii huolenpidon ja rakkauden alueena. Täällä pestään rakkaudesta syntyneiden lasten pyykkejä ja välineet meille todella rakkaan kodin huoltamiseen löytyy täältä. 5. Tasapainoitan elementtejä ja tuon rakkauden symboleja esim. kahden kynttilän muodossa. 6. Teen energiapuhdistuksen suolalla. 7. Jos tilanne ei näillä muutu mihinkään niin konsultin numero on jo tallennettuna puhelimeen:). Ja minusta tuntui, että pelkkä näiden toimenpiteiden ajatteleminen sai jonkinlaisen naksahduksen aikaan päässäni ja hymyn huulilleni! Kommentoikaa ihmeessä Hanski ja Kirsi, ja kiitos, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten täällä blogissakin olen usein todennut ei fengshuissa mikään tilanne ole mahdoton. Pitää vain keksiä mistä sen vastauksen löytää.

   Poista