Hae tästä blogista

perjantai 5. helmikuuta 2016

Hyvä paha televisio

Television vahvat puolet liittyvät tiedon jakamiseen ja viihdyttämiseen. Fengshguissa televisiosta puhutaan useimmiten negatiiviseen sävyyn. Tämä on ymmärrettävää, sillä väärin sijoitettuna televisio tuo tilaan energiaa, joka ei sinne kuulu.

Televisioon on myös helppo jäädä koukkuun. Kotoa ollessakin on tiedettävä mitä ulkomaailmassa tapahtuu.  Iltauutiset on pakko nähdä tai tutun sarjafilmin uusi jakso. Pahimmillaan televisio hallitsee sekä energiaamme että ajankäyttöämme. Fengshuissa kaikki sisustusratkaisut vaikuttavat elämääme. Television oikea tai väärä sijoittaminen on tunnistettava ajoissa. On paikkoja joihin televisio sopii ja paikkoja joihin sitä ei saa missään nimessä laittaa.

Ei koskaan makuuhuoneeseen. Televisio vaikuttaa sekä unen määrään että laatuun. Tämän se tekee vaikka olisi suljettu. Alitajuntamme tietää laitteen olevan läsnä ja valmiina toimimaan. Pahimmillaan vaikutus ulottuu uniin saakka. Vaikutusta voi vähentää, vaikkakaan ei kokonaan poistaa, asettamalla laite kaappiin suljettujen ovien taakse.

Ei ruokaseuraksi. Syödessä ajatusten pitää keskittyä syömiseen eikä televisio-ohjelmaan. Televisiota katsoessa helposti unohtaa syömisen ilon. Lopputuloksena voi olla täysi vatsa, mutta ravintoa vailla oleva mieli.

TV sopii olohuoneeseen. Tänä päivänä olohuoneet ovat perhe-elämän keskuksia. Niihin keräännytään yhteiseen ajan viettoon esimerkiksi elokuvien tai ohjelmien parissa. Televisio antaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia, nauttia ajasta ja oppia yhdessä.

TV ei sovi olohuoneeseen. Jos haluat olohuoneen olevan paikka missä perhe keskustelee ja jakaa kokemuksia keskenään on televisio yleensä kutsumaton vieras. Pahimmillaan laite on todella tehokas keskustelun tappaja. Tehokkain ratkaisu on poistaa TV huoneesta, mutta myös sen asentaminen kaappiin suljettavien ovien taakse saattaa parantaa tilannetta.

Ei sisäänkäynnin yhteyteen. Jos vieraan katse ensimmäiseksi kotiisi tullessaan osuu televisioon, kertoo se tulijan alitajunnalle mikä on asioiden tärkeysjärjestys kotonasi. Epäonnistuneen ensivaikutelman jälkeen sinun on vaikeaa saada vierasta tuntemaan olonsa täysin kotoisaksi.

Ottamalla huomioon yllä olevat ohjeet sekä televison luonteen tulienergian piiriin kuluvana sähkölaitteena on televisiolle mahdollista löytää sille sopiva fengshuin mukainen paikka kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti