Hae tästä blogista

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kerrostaloasunnon fengshui

Suurin osa fengshuin ohjeista on kirjoitettu sillä oletuksella, että asut omakotitalossa. Loppujen lopuksihan asioilla ei ole ratkaisevaa eroa - hyvä fengshui on hyvää fengshuita kaikkialla. Tähän kirjoitukseen on koottu sekä soveltamisohjeita kerrostalossa asujille että asioita, jotka kannatta pitää mielessä uutta asuntoa etsittäessä.

Energian kulku rakennuksessa

Kuinka chi pääsee sisälle rakennukseen ja kulkee siellä vaikuttaa jokaisen asunnon energian saantiin. Koska et juuri jälkikäteen pääse vaikuttamaan talon sisäänkäyntiin ja eteiseen ota niiden kunto huomioon jo asuntoa etsiessäsi. Valitse talo, jossa on siisti, hyvin valaistu sisäänkäynti suojassa kovalta liikennevirralta.
Chi-energia virtaa taloon pääosin sen ulko-oven kautta. Tämä ovi ei kuitenkaan vaikuta oman asuntosi baguaan ja energian kulkemiseen siellä. Sen määrittelemiseen käytät oman asuntosi ovea. Puhun tässä, kuten kaikkialla tässä blogissa, länsimaisesta baguasta.  Ovi asunnostasi rappukäytävään on siis oma ovesi, johon sovellat kaikkia ulko-oven sääntöjä.

Numerologia yhdistyy tänä päivänä monien mielessä fengshuihin. Talon ja asunnon numerojen vaikutukseen uskominen on enemmänkin taikauskoa kuin aitoa fengshuita.

 Asuinkerros
Alimmat kerrokset eivät ole parhaita asuinpaikkoja. Niihin kohdistuu yläpuolella olevissa kerroksissa kiertävän energian paine. Ylemmät kerrokset saavat yleensä myös enemmän valoa sekä chi-energiaa ikkunoiden ja parvekkeiden kautta. Poikkeuksena on korkea rakennus, joka seisoo yksin mäen päällä. Sen selkäpuoli on suojaton ja talo on alttiina negatiiviselle sha-energialle.

On hyvä, jos asunnon ovi ei osoita suoraan portaiden tai hissin oven energiavirtaan.

Asunto

Ennen kuin ostat kerrostaloasunnon mieti tarkkaan enrgian kulkua siellä. Asioiden korjaaminen jälkikäteen voi olla mahdotonta tai tulla hyvin kalliiksi. Kannattaa pitää myös mielessä nykyinen lainsäädäntö. Et voi yksinkertaisesti tehdä muutoksia mielesi mukaan, vaan kaikkeen on saatava taloyhtiön, tavallisesti sen hallituksen, lupa. Jos esimerkiksi et halua, että keittiö näkyy eteiseen, voi asian muuttaminen jälkeenpäin olla yllättävän vaikeaa.

Fengshuissa voit monella tavalla säädellä energian kulkua esimerkiksi valoa, värejä ja muotoja käyttämällä. Uuden paikan löytyäminen keittiölle tai kylpyhuoneelle onkin sitten jo toinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti