Kelloa ei pidetä Kiinassa kovin suotuisana lahjana. Kellon antaminen lahjaksi on muistutus ajan kulumisesta ja oman elinaikamme rajallisuudesta. Kiinassa pidetään erityisen epäkohteliaana jos nuori ihminen antaa vanhemmalle lahjaksi kellon.
Tästä on monille syntynyt käsitys, että kellot ovat fengshuissa vääriä asioita ja tuovat huoneeseen huonoa chi-energiaa.. Tämä ei pidä paikkaansa. Kello sinänsä ei ole oikea tai väärä, ainoastaan tapa jolla sitä käytetään. Samoin on olemassa eri tyyppisiä kelloja.
Fengshuin mukaan suuret kellot eivät sovellu makuuhuoneeseen. Yhtä huonosti sinne soveltuu valikoima erilaisia ja eri kokoisia kelloja. Makuuhuone on tarkoitettu pääasiassa levolle ja rauhoittumiselle. Useimmille meistä herätyskello on tarpeen. Pieni patterikello on suositeltavin. Verkkoon liitettäviä sähkökelloja pitää välttää, ne tuovat vuoteen lähelle sähkösaastetta ja tulienergiaa.
Suurten kellojen tai vaikkapa pienen kellokokoelman paikka on olohuoneessa. Hyvä paikka voi löytyä myös huoneita yhdistävien käytävien varrelta.
Kelloa ei pidä sijoittaa kodin sisäänkäynnin yhteyteen tai niin, että se ensimmäisenä osuu saapuvan vierailijan silmiin. Tällöin se asettaa vierailulle alitajuisen aikarajan, joka vaikuttaa alusta asti yhdessäoloon. Kokometallisia kelloja ei suositella, koska ne vääristävät helposti alueen energiatasapainon.
Kellojen suhteen pätee sama sääntö kuin muihinkin kodin laitteisiin: niiden on oltava toimivia. Pysähtynyttä kelloa ei saa jättää näkyville, olkoon se sitten vaikka vanhanmallinen koriste-esine. Jos haluaa olla huolellinen ei kerää seisovia kelloja laatikoiden pohjallekaan. Poikkeuksen tekee jos esineellä on jokin hyvä syy olemassaololleen, se on esimerkiksi tärkeä muisto.
Oikein hieno ja mielenkiintoinen blogi. Jään seuraamaan. Voinkohan linkittää aarrekarttamaailma blogistani tänne? Uskon, että siellä poikkeavat tulisivat myös tänne mielellään viihtymään.
VastaaPoistaKiva että tykkäät, Sari. Tottakai saat linkittää.
PoistaKiitos, sen teen. Tämä fengshuin maailma kiinnostaa minua yhä enemmän, taitaa viedä mukanaan.
PoistaMielenkiintoinen blogi. Itseäni on feng-shui kiinnostanut jo parin vuoden ajan ja tästä blogista on saanut kaikkea mielenkiintoista tietoa :) Kiitos kun ylläpidät tätä, koska tämä on ainoastaan ainoa suomenkielinen ploki josta näistä asioista saa tietoa. En ainakaan itse ole toista vastaavaa blogia löytänyt :D
VastaaPoistaKiitos, mukava saada myönteistä palautetta. Suomen blogilistasta löytyy hakusanalla fengshui kuusi blogia, joissa aihetta käsitellään rajatummin kuin täällä. Google-haulla Feng shui blog löytyy englanninkielisiä osumia 18 miljoonaa.
VastaaPoista