Hae tästä blogista

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Missä istut

Onko olemassa erityistä fengshui-tuolia? Klassisessa fengshuissa aihetta ei erikseen käsitellä. Tämän blogin kirjoituksissakin puhutaan enimmäkseen elämänvoiman, chin, virtaamisesta elinympäristössämme. Kiistaton tosiseikka kuitenkin on, että chi virtaa myös meissä. Tässä tulee tuolin - samoin kuin istuinpaikan - merkitys mukaan kuvioihin.

Ota nämä huomioon kun mietit missä istut:

Selkänoja

Korkea selkänoja tukee selkää ja niskaa - ruumiinosia jotka ensimmäisinä kärsvät huonosta istuma-asennosta. Samalla selkänoja toimii viiden eläimen systeemissä kilpikonnana, joka turvaa selustamme ja vapauttaa alitajuntamme pohtimasta sieltä uhkaavia vaaroja.

Karta kulmia

Valtse istumapaikkasi niin, ettei teräviä kulmia osoita suoraan sinua kohti. Varottavia voivat olla
esimerkiksi seinien kulmat, hyllyt, huonekalut ja koriste-esineet. Törmätessään teräviin kulmiin huoneessa kulkevasta chi-energiasta muodostuu pyörteistä, negatiivista sha-energiaa. Sen kohteena oleminen aheuttaa levottomuutta ja päättämättömyyttä. Sama vaikutus on piikikkäillä ja terävälehtisillä kasveilla, joita ei pidä sijoittaa huoneen istumapaikkojen läheisyyteen.

Ympäristö

Kun istut luo pikainen silmäys ympärillesi. Varmista ettet ole suorassa linjassa kahden ulko-oven, ikkunoiden tai oven ja ikkunan välissä. Istut silloin kovassa energiavedossa. Ulkoa kohdistuu kehoosi runsaasti jang-energiaa joka vähitellen syö voimasi. Sisäovien välillä ei välttämättä ole kyse jang-energiasta, mutta tilanne muuten samalla tavoin ongelmallinen.

Katso ylös

Älä istu katossa olevan aukon alla - oli sitten kyse kattoikkunasta tai ilmanvaihdosta. Asetat silloin taas itsesi energiavirtaan. Samoin vino katto ja katossa oleva palkki kääntävät chin kulkemaan alaspäin ja voivat olla monenlaisten oireiden - etenkin päänsäryn lähteitä.

Ergonomia

Tuolit, joiden suunnittelussa on otettu huomioon kehon ergonomia, ovat mukavia. Valitettavasti samalla kertaa myös kalliita. Nykymaailmassa työtuolissa vietetään päivittäin aikaa tuntitolkulla esimerkiksi tietokoneen ääressä. Omalle keholle kannattaa tehdä palvelus ja tehdä vaikka hieman kalliimpi kertainvestointi kuin kärsiä huonon asennon mukanaan ruomista vaivoista.


Energiat

Kun hankit tuolin mieti mitä elementtejä se edustaa. Tarpeen mukaan muuta sisustusta niin, että huoneen energiatasapaino säilyy.

Vieraiden tuolit

Kuinka tarkkaan noudatat fengshuin sääntöjä vieraidesi tuolien sijoittelussa riippuu täysin siitä kauanko haluat heidän viipyvän. Liian mukavat tuolit mukavilla paikoilla saattavat tehdä vierailusta yllättävän pitkän.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti