Hae tästä blogista

lauantai 2. tammikuuta 2016

Taiteen teho

Kuten värit ja muodot myös taide on voimakas fengshui-tehoste. Itse asiassa värit ja muodot sisältyvät taideteokseen ja ne sekä työn aihe määräävät paljolti mille baguan alueelle se sijoittuu. Taide on tässä käsitetty mahdollisimman laajasti. Yleinen harhaluulo on, että fengshui-taiteella tarkoitetaan tietynlaisia itämaisia suuntauksia tai erityisesti tähän tarkoitukseen tehtyjä koriste-esineitä ja pienoispatsaita. Oikea määritelmä on kuitenkin yksinkertainen: parasta fengshuita on taide joka herättää katsojassaan myönteisiä tunteita ja elvyttää elämänvoimaa. Tässä on huomattava, että esimerkiksi sama maalaus joka on hyvää fengshuita yhdessä kodissa ei välttämättä ole sitä toisessa.

Baguan alueen elementti ja tarkoitus määrittelevät paljolti mikä kuva-aihe alueelle parhaiten sopii. Esimerkiksi parisuhteen alueelle kaksi sopivat parhaiten iloista yhdessäoloa kuvaavat kuvat. Alue yksi on veden alue ja sille tulevissa kuvissa vesi ei saa olla seisovaa tai myrskyävää.

Jotkut löytävät kotiinsa taiteen gallerioista ja huutokaupoista, jotkut kirpputoreilta ja myyjäisistä. Ratkaisevaa ei fengshuin kannalta ole enempää hankintapaikka kuin hintakaan vaan teoksen vaikutus baguan alueeseen ja energian kulkuun. Itse asiassa monilla meistä on hyvää fengshui-taidetta varastoituna. Onko sinulla tallessa piirustuksia tai maalauksia joita teit tarhaikäisenä tai alakoulussa? Tai oletko kenties säästänyt omien lastesi töitä? Lasten taide pursuaa usein luovuutta, inspiraatiota ja elämänvoimaa. Lapset ovat väri- ja muotovalinnoissaan ennakkoluulottomia.

Kehystä lasten taide ja etsi sille sopiva paikka kotisi baguasta. Ensimmäisenä tulee mieleen lasten ja luovuuden huone numero seitsemän, mutta alueiden värien ja elementtien mukaan töitä voi sijoitella valintansa mukaan. Muista laittaa kuviin hyvät ja niihin sopivat kehykset. Muunlainen ripustaminen, esimerkiksi teipillä tai nuppineuloilla, on huonoa fengshuita. Ota huomioon kehysten materiaalin vaikutus alueen tasapainoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti