Meidän kulttuurissammne eletään pian vuotta 2016. Kiinassa kuitenkin vuoden vaihtuminen lasketaan kuukalenterin mukaan. Siellä uusivuosi sattuu tänä vuonna meidän ajanlaskumme mukaan vasta helmikuun 8. päivälle. Silloin alkaa kiinalaisen kalenterin apinan vuosi.
Vuoden vaihtumista juhlitaan kaksi päivää, mutta kaikkiaan uusivuosi on Kiinassa vuoden pisin ja tärkein loma-aika. Se kestää 15 päivää. Sinä aikana vietetään aikaa perheen ja ystävien parissa sekä jaetaan lahjoja - tapoja, jotka muistuttavat paljon meidän joulunviettoamme. Perinteisesti se on myös aikaa, jolloin talo siivotaan ja hankkiudutaan eroon ylimääräisestä tavarasta jota ei enää tarvita. Tällä valmistaudutaan kohtaamaan uusi vuosi ja antamaan tilaa sen mukana tulevalle onnelle ja menestykselle.
Kiinalaisten astrologien mukaan tulossa oleva tuliapinan vuosi on mielenkiintoinen vaikka pitää sisällään vaikeita jaksoja.
Rahapuu on perinteinen uudenvuoden koriste |
Ennen uuttavuotta
- Huolehdi, että asunto ei ole tukkoinen vaan energia pääsee liikkumaan vapaasti. Tee kodissa energiasiivous, joka tehokkaasti poistaa mielistä menneen vuoden surut ja epäonnistumiset.
- Maksa kaikki laskut ja mahdollisesti myös velat.
- Sovi kaikki riidat ja erimielisyydet.
- Valmista juhlaruoat.
- Käytä kodin koristelussa kukkia, jotka symboloivat syntymää ja uutta kasvua.
- Käytä appelsiineja ja mandariineja symboloimaan onnen runsautta.
- Käytä makeisia ja kuivia hedelmiä tuomaan makeutta uuteen vuoteen.
- Kiinalaiset uskovat, että vuoden ensimmäisen päivän tapahtumat vaikuttavat koko tulevaan vuoteen. Kannattaa siis varoa omia ajatuksiaan, tekojaan ja käyttäytymistään.
- Tuo elämääsi uusia asioita esimerkiksi pukeutumalla uusiin vaatteisiin. Punainen väri tuo mukanaan myönteisiä asioita.
- Toivota kaikille hyvää uutta vuotta.
- Raha- ja runolahjat lapsille ja naimattomille tuttaville tuovat hyvää onnea sekä lahjan saajalle että antajalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti