Hae tästä blogista

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Fengshui osana päivän kulkua

Matka aamulla sängystä ylös ja valveilla olon maailmaan on päiväsi tärkeimpiä hetkiä, lue ohjeet täältä. Eivätkä tärkeät asiat lopu siihen. Teet hyvän päätöksen jos jatkat fengshuin oppien soveltamista myös kun astut kotiovesta ulos. Parhaimmillaan fengshui on kiinteä osa elämää ja sen oppeja tulee vaistomaisesti seurattua kaikessa tekemisessä.

Fengshuin mukaan ihminen vaikuttaa ympäristöönsä ja samalla tavalla ympäristö vaikuttaa meihin. Eräs suurimpia haasteita onkin ottaa vastuu ympäristöstään. On helpompi tyytyä kotiin sellaisena joksi se on ajan mittaan muotoutunut kuin ryhtyä aktiivisesti muuttamaan sitä. Muutokset eivät kuitenkaan mene hukkaan, ne tuntuvat heti omassa elämässämme. Ensimmäisiä asioita on huolehtia kaikkien alueiden energiatasapainosta. Sen jälkeen seuraavassa on joitakin esimerkkejä pohdinnoista joilla voi aloittaa muutosten tekemisen kotona. 

 Kotiin saapuminen 

Tutki kaikki aistit valppaina mitä koet kun saavut kotiin. Mitä näet ensimmäiseksi kun lähestyt kotiasi. Millaisia tunteita se sinussa herättää. Mitä kosketat ensimmäiseksi.  Ovatko ne pihalaatat jakojesi alla,  ovisummerin painonappi vai oven kahva. Miltä kosketus tuntuu. Onko laatoilla helppo kävellä tai kahva miellyttävä kädessä. Miltä ovi tuntuu kun avaat sen. Toimiiko ovikello ja onko siinä miellyttävä ääni. 
Mitä kohtaat eteisessä. Millaisia tunteita se sinussa herättää. Onko asunnossa jokin ominaistuoksu tai ääni. Miltä lattia tuntuu jalkojesi alla.

Käy asuntosi jokaisessa huoneessa ja tutki kokemustan kaikin aistein. Kiinnitä huomiota siihen mitä näet, haistat, kuulet ja kosketat. Ole tietoinen siitä millaisia tunteita kokemukset sinussa herättävät.


Kodissa liikkuminen 

Mieti millaisia tunteita haluat tuntea kuhunkin huoneesen saapuessasi. Haluatko esimerkiksi tuntea olosi levolliseksi, aktiiviseksi tai työteliääksi. Kun olet päättänyt mitä huoneelta haluat ajattele saitko tällaisia tuntemuksia edellä kuvatun kierron aikana. Mikäli et, on aika tehdä kierros uudestaan ja pysähtyä miettimään mikä saa aikaan eron. Usein varsin pienetkin sisustusideat voivat muuttaa koko huoneen ilmeen. Lopputuloksena sinulla on koti joka tukee omaa elämäntilannettasi.


Kotoa lähteminen
 
Myös kotoa ulos lähteminen kannattaa tutkia samalla tavoin kaikin aistein. Matkan kotiovelta autolle tai bussipysäkille pitäisi herättää myönteisiä ajatuksian ja tunteita. Valitettavasti meillä on yleensä aika rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa asuinympäristöömme. Nykyaikana aktiivisella asukastoiminnalla on joskus saatu hämmästyttäviäkin muutoksia aikaan. Miellyttävästä ympäristöstä nauttivat kaikki etkä sinä todennäköisesti ole ainoa joka kannattaa muutosta. Ja on monia asioita joihin voit itse vaikuttaa. Esimerkiksi parkkipaikalla odottava kiiltävä ja puhdas auto antaa automaattisesti hyvän alun työpäivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti