Hae tästä blogista

lauantai 23. toukokuuta 2015

Sisustuksen materiaalit

Nyrkkisääntö: Jang-pinta vauhdittaa elämänvoima chin kulkua, jin hidastaa. Vaikutus on sitä voimakkaampi mitä suuremmasta pinnasta on kyse.

Puu. Kiillotettu puu vaudittaa chin kulkua, poikkeuksena mänty.
Paju, bambu. Hidastavat chin kulkua.
Kaisla. Vaarana likaantuminen, joka haittaa chin kulkua.
Kangas. Mieluummin luonnollisia materiaaleja, muistettava puhtaus.
Muovi. Käytä mahdollisimman vähän.
Metalli. Nopeuttaa chin kulkua.
Lasi. Vaikutus riippuu lasista ja sen käytöstä. Värjätyt ja himmennetyt hidastavat chin kulkua.
Savi ja keramiikka. Pintakäsittelyn mukaan voi olla jin tai jang.
Kivi, marmori. Kuuluvat maahan, mutta voivat pinnaltaan olla jin tai jang.

3 kommenttia:

 1. Olen ihan äskettäin alkanut kiinnostua feng shuista..ihan vain sen takia, että usein feng shuin "säännöt" tuntuvat aivan maalaisjärjeltä tai siltä, että joitain asioita muuttamalla huoneen järjestys vain tuntuu mukavammalta, vaikka ei oikein osaa sanoa miksi..viihtyvyyttä on vaikea määritellä.

  En ole juurikaan perehtynyt tuohon muuhun uskomuspuoleen..mitä nyt pintapuolisesti tulee ohjeista ilmi. Esimerkiksi minulle ei ole selvinnyt tuo chi'n olemus. Kun joillain tavaroilla/järjestelyillä sen virtausta nopeutetaan ja joillain hidastetaan. Mikä siinä on tavoite? Hidastaa sitä, vai nopeuttaa? Vai halutaanko sitä joissain paikoissa nopeuttaa ja toisissa hidastaa? Jossain youtube-videossa nainen neuvoi miten ulko-ovesta kutsutaan chitä sisään taloon..jotta sitä saadaan kerättyä sinne. Eli pitääkö chitä hidastaa sisällä? Vai mikä on tavoite? Myös jonkun huonon energian poistamista halutaan edistää..mutta poistuuko samalla myös chi? Olen vähän pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chi tarkoittaa maailmassa kulkevaa energiaa, elämänvoimaa. Se tuo mukanaan hyviä asioita ja sen vuoksi se pyritään houkuttelemaan sisälle kiertämään asunnossa. Tavoitteena on, että chi pääsee kiertämään vapaasti kaikkialla ja tuomaan mukanaan hyvää kaikkiin huoneisiin. Chi ei saa juuttua esteisiin eikä myöskään liikkua liian nopeasti. Sen vuoksi sisustuksella täytyy joskus pyrkiä parantamaan kulkua tai hidastamaan sitä. Tavoitteena on vapaasti ja sopivalla nopeudella liikkuva chi. Chi voi esimerkiksi terävien kohteiden yli liikkuessaan saada aikaan sivutuotteena negatiivista sha-energiaa. Siltä pyritään suojautumaan tai ohjaamaan se muualle. Tämä ei vaikuta alkuperäiseen chi-energiaan josta sha on syntynyt.

   Poista
 2. Kiitos vastauksestasi! :)

  VastaaPoista