Hae tästä blogista

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Säilytä oikein


Innokkaimmat tilojen hyödyntäjät onnistuvat löytämään pienistäkin puitteista uskomattomat määrät säilytystilaa. Hyllyjä asennetaan ovien päälle ja huoneiden nurkkiin, naulakoita ovien sisäpuolelle ja hyllyjen joukkoon asennetaan uusia tasoja työkaluille. Vaatehuoneesta ja komeroista otetaan käyttöön jokainen neliösentti koukkujen, korien, tankojen ja narujen avulla. Lopputuloksena voi olla fengshuin tavoittelema hyvä järjestys. Samalla kuitenkin saatetaan ylenpalttisella tehokkuuden tavoittelulla toimia fengshuin muita päämääriä vastaan.

Hyvään fengshuihin kuuluu ettei tilaa täytetä liian ahtaasti. Ovien on päästävä aukeamaan vapaasti ja lopputuloksen on oltava silmää miellyttävä, ei tukkoinen ja ahdistava. "Paikka kaikelle ja kaikki paikalleen" on hyvä perinteinen ohje. Muista sen toteutuksessa silti ottaa huomioon myös fengshuin ohjeet.

Täyteen sullotut tilat estävät chin virtaamisen ja pääsyn rikastuttamaan elämääsi. Esimerkiksi täpötäysi työpöydän laatikko pysäyttää luovan ajattelun sekä uudet ideat, ahdas kirjahylly hidastaa uuden tiedon omaksumista ja pullisteleva vaatekomero makuuhuoneessa estää uuden seuralaisen löytymisen. Aina kun mahdollista jätä säilytystiloista noin neljännes tyhjiksi jotta uusilla ajatuksilla ja mahdollisuuksilla on tilaa tulla elämääsi.

Katosta riippuvat esineet luovat ahdistavaa energiaa alapuolelleen. Seurauksena saattavat asukkaat kokea ympäristön paineet ahdistavina, levottomuutta herättävinä tai musertavina.

Liesi on fengshuissa vaurauden symboli. Kattilateline tai tavaroiden ripustaminen lieden ylle rasittaa kodin taloutta. Saman tyylinen vaikutus on hyllyllä oven päällä tai seinällä vuoteesi sekä työpöytäsi vieressä. Ne voivat aiheuttaa päänsärkyä, unihäiriöitä, voimattomuutta tai ajatuksen sekavuutta.

Ovien pitää päästä avautumaan vapaasti. Kylpyhuoneen oveen voit laittaa säilytyskoukun kunhan et ripusta siihen enempää kuin yhden tai kaksi tavaraa, esimerkiksi pyyhkeen ja kylpytakin. Älä koskaan laita koukkua asunnon pääoveen tai makuuhuoneen oveen.

Oveen kiinnitettävät hyllyt ja korit saavat pikkutavarat järjestykseen, mutta ne soveltuvat vain komeroiden ja säilytystilojen oviin.

Jos voit vältä tavaroiden säilyttämistä sängyn alla. Mikäli tarvitset tilan, säilytä siellä vain vuodevaatteita ja tyynyjä sekä muita nukkumiseen liittyviä esineitä. Sängyn alle sopivat myös esineet ja aineet joihin ei liity
voimakkaita tunnelatauksia tai energiakenttiä eivätkä ole elämälle vieraita (esimerkiksi siivoustarvikkeet). Niinkin vaarattomilta tuntuvat asiat kuin lehdet, kirjat tai videolevyt saattavat sisältämänsä tietomäärän vuoksi häiritä untasi tai viedä unelta sen virkistävän vaikutuksen.

Koita keksiä säilytyspaikkoja joista tavarat löytyvät helposti, mutta ovat poissa näkyviltä. Avohyllyt jättävät näkyville ylimääräisiä tavaroita, joiden välttäminen on eräs fengshuin pääperiaatteita. Avohyllyt sopivat autotalliin, komeroihin tai työtiloihin, joissa ne eivät vaikuta koko asunnon energian kulkuun.

Jos sinulla on paljon muistoesineitä jotka haluat pitää esillä sijoita osa niistä laatikkoon ja vaihda säännöllisin väliajoin esillä olevaa valikoimaa.

Perheen valokuvat leviävät helposti hallitsemattomasti ympäri asuntoa. Valitse niistä kymmenkunta parasta, kehystä ne ja tee niistä asetelma seinälle. Sijoita loput kansioon tai harkittuihin  paikkoihin pöytäkehyksissä.

Miltä asiat näyttävät on fengshuissa usein yhtä tärkeää kuin niiden toimivuus. Esimerkiksi sormuksia ja koruja voi säilyttää entisessä voirasiassa tai keksipurkissa, mutta nämä luovat halvan ilmapiirin säilytettäville arvoesineille. Siisti säilytysrasia ei maksa paljon, mutta osoittaa samalla, että arvostat sinulle tärkeitä muistoja.

1 kommentti:

  1. Mainio kirjoitus joka toi taas uutta tietoa. Itsellä onkin tässä ollut ajankohtaisena aiheena vaatekaapin sekä muiden kaappien ja hyllyjen tyhjentäminen turhasta tavarasta niin tämä kirjoitus tuli hyvään aikaan :)

    VastaaPoista