Hae tästä blogista

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Uusi tekiniikka kerää uudenlaista roinaa

Tarpeettomat tavarat ovat roinaa, josta eroon pääseminen on eräs fengshuin keskeisiä periaatteita. Tämä koskee kaikkea elämää kodin huoneista ja asuinympäristöstä liikumiseemme (kuten auto) ja siihen mitä mukana kannamme (kuten lompakko).

Nykyaika on tuonut mukanaan myös visuaalisen roinan käsitteen. Tämä näkymätön vihollinen saastuttaa sähkölaitteitamme kuten tietokoneita, puhelimia ja tabletteja. Fengshuin mukaan myös niihin kerääntyvä ylimääräinen roina paitsi hidastaa laitteen omaa toimintaa myös vaikuttaa samalla tavoin elämässämme ja tekee muun muassa tavoitteiden saavuttamisen vaikeaksi.

Yleisesti ottaen koneissa voi noudattaa samaa ohjetta jolla saa helposti järjestystä myös kotitiloihin. Eli että mitään uutta ei hankita ellei samalla luovuta vastaavasta määrästä vanhaa tavaraa. Seuraavassa muita koeteltuja ohjeita kodinkoneiden pitämiseksi vapaana ylimääräisestä roinasta.

 • Poista tietokoneesta ohjelmat joita et käytä. Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta käytännössä harvoin on sitä. Melkein jokaisella on koneessaan yksi tai useampia ohjelmia joita ei käytetä, mutta joita säilytetään siltä varalta, että niille joskus tulee tarvetta. Tässä voi käyttää samaa ohjetta kuin kodin tarpeettomien tavaroiden järjestämisessä: jos tavaraa tai laitetta ei ole tarvittu vuoteen on hyvin epätodennälöistä, että sitä tarvitaan tulevaisuudessakaan. Poistamalla vanhat ohjelmat teet samalla tilaa uusille, paremmille sovelluksille.
 • Pidä koneen näytöllä vain linkit sellaisiin ohjelmiin, joita käytät säännöllisesti. Tämä vastaa kodin säilytystilojen pitämistä järjestyksessä.
 • Järjestä muut ohjelmat helposti löydettäviin ja mielekkäästi järjestettyihin kansioihin. Tai jos käyttöjärjestelmäsi sallii luo päänäytölle alasivuja.
 • Älä hukkaa levytilaa vanhojen valokuvien säilyttämiseen (nykyajan versio vanhan ajan kenkälaatikosta). Käytä ulkopuolista tallennusvälinettä kuten  siirtokovalevyä tai pilvitekniikkaa. 
 • Älypuhelin on mestari haalimaan tarpeettomia sovelluksia. Siivoa puhelimen muisti säännöllisin väliajoin.
 • Tee ajoittain kunnollinen suursiivous laitteen päänäytöllä. Mieti jokaisen ohjelman kohdalla onko sillä oikeuta olla mukana.

  2 kommenttia:

  1. Hei! Halusin vain tulla kiittämään tästä blogista ja mainioista kirjoituksista sekä kertomaan että olen tästä blogista pieniä niksejä ottanut elämääni ja ne ovat vaikuttaneet positiivisesti. Pitääkin tietokoneesta ja puhelimesta poistaa kaikenlainen turha :)

   VastaaPoista