Hae tästä blogista

lauantai 26. joulukuuta 2015

Lattia

Kun kodin fengshuita  suunnitellaan unohdetaan tavallisesti suuri tasainen pinta joka on jokaisessa huoneessa: lattia. Usein kuuleekin kysyttävän vakuttaako lattia huoneen energioihin. Vastaus on ilman muuta myönteinen. Mukana vaikuttamassa ovat sekä lattian oma materiaali että väri. Samoin vaikuttavat myös matot, jotka tavallisesti peittävät suurimman osan lattian pinnasta. Esimerkiksi tumma sininen matto tuo mukanaan huoneeseen vesielementin, samoin musta. Vihreä matto edustaa puuelementtiä, punainen tulta, ruskea maata ja valkoinen sekä harmaa metallia.

Itse lattia on usein samaa materiaalia ja saman värinen asunnon kaikissa huoneissa. Fengshuin kannalta tämä on haaste, koska asuinhuoneiden muu sisustus ja energiatasapaino vaihtelee. Yksinkertaisin ratkaisu on käyttää mattoja energioitten korjaamiseen, joskin lattiamateriaalin omaa vaikutusta se ei kokonaan poista.
Jos pääsee rakennusvaiheessa vaikuttamaan kaikkin huoneisiin tulevan lattian väriin, kannattaa valita vaalea sävy, jolla on vähiten vaikutusta huoneen energiatasapainoon.  Myös uuteen osoitteeseen muutettaessa kannattaa luoda ajoissa silmäys huoneiston lattioihin ja tehdä ennen muuttoauton tuloa mahdolliset muutokset niihin. Itse olen kerran ollut avustamassa muutossa huoneistoon, jonka olohuoneessa oli kirkkaan punainen kokolattiamatto. Onneksi uusi asukas ei ollut kovin ihastunut siihen, joten ei tarvittu paljon suostuttelua maton poistamiseen. Niin valtaisa määrä tulienergiaa olohuoneessa tuskin olisi lisännyt huoneen käyttäjien sopuisuutta ja viihtyisyyttä. Punaisella matolla on toki sisustamisessa oma paikkansa, mutta harvoin olohuoneessa eikä ainakaan noin suurina pintoina.

Puulattia soveltuu lähes kaikkialle. Laattalattian pinta ja väri vaikuttavat siihen mitä elementtiä se edustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti