Hae tästä blogista

maanantai 28. joulukuuta 2015

Koeteltuja keinoja vähentää tavaramäärää

Amerikkalaisella fengshuin facebook-sivulla Feng Shui for Real Life pyydettiin ihmisiä kertomaan keinoista joilla he pyrkivät pitämään yllä järjestystä ja välttämään tarpeettomien tavaroiden kertymistä kotiin jouluna. Seuraavat valittiin parhaiksi ohjeiksi.
  
"Laitan joka aamu vanhan vaatteen, kirjan jota ei enää lueta tai muun tarpeetoman tavaran auton tavarasäiliössä olevaan laukkuun. Kuun lopussa sinne on kertynyt vaivattomasti kolmekymmentä esinettä, jotka on helppo laittaa kierrätykseen."

"Aina kun lähden huoneesta otan mukaani yhden esineen joka kuuluu johonkin toiseen huoneeseen."

"Vuodenajan vaihtuessa käyn läpi edellisen vuodenajan vaatevaraston. Jos vastaan tulee vaatteita joita en ole käyttänyt laitan ne hyväntekeväisyyteen tai kierrätykseen."

"Käyn säännöllisin välein läpi vanhoja valokuvia. Skannaan ne ja talletan levylle. Sitten heitän pois paperikuvat ja niiden negatiivit."

"Noudatan sisään-ulos -sääntöä: mitään uutta ei hankita ellei samalla hankkiuduta eroon myös yhdestä vanhasta tavarasta. Joskus myös vähennän tavaroita hankkimatta uusia tilalle. Koen, että kun on vähemmän tavaroita on myös vähemmän siivottavaa."

"Kun ostaa lahjoja muille joutuu helposti kiusaukseen hankkia jotain samalla itselle. Jos näen jotakin minkä todella haluan en osta sitä vaan lisään sen omiin lahjatoiveisiini. Saan samalla miettimisaikaa sille haluanko esineen todella."

"Koitamme perheen ja ystävien kesken  keksiä tapoja viettää joulu ilman tavaroiden vaihtoa. Naapureiden kanssa pidämme juhlan jonka tarjoilun järjestämiseen jokainen osallistuu. Perheen kesken jaamme lahjojen sijaan tarinoita."

 "Joulukuun alussa käyn lasteni kanssa läpi heidän tavaransa. Jos joukossa on leluja joilla ei enää leikitä tai kirjoja joita ei enää lueta annamme ne keräykseen vähempiosaisille lapsille."

"En enää lähetä joulukortteja, vaan lähetän pienen tarinan tekstiviestinä tai sähköpostina."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti