Hae tästä blogista

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Flying stars - lentävät tähdet 2. Mistä onkaan kyse

Lentävät tähdet tuo baguan tulkintaan mukaan ajan ja paikan vaikutukset. Opin perusta on klassisen fengshuin opetuksissa jinistä ja jangista, viidestä elementistä, baguan huoneista ja lo-shu -neliöstä. Näiden lisäksi mukaan tulee yhdeksän tähteä, joilla on kaikilla oma vaikutuksensa. Ne laskeutuvat kukin yhteen baguan huoneeseen ja saavat siellä aikaan muutoksia. Tähdet eivät pysy paikoillaan vaan vaihtavat paikkaa ajan myötä. Tästä opin nimi - lentävät tähdet.

Tähdet on numeroitu 1-9 aivan kuten lo shu -neliön alueet. Jokaisella tähdellä on omat ominaisuutensa ja vaikutuksensa ympäristöön. Tähdistä viidellä katsotaan olevan suotuisia ja neljällä epäsuotuisia vaikutuksia.

Koko menetelmän hallitseminen vaatii vuosien opiskelun ja perehtymisen. Jokainen fengshuin periaatteet tunteva pystyy kuitenkin melko yksinkertaisesti jonkin verran soveltamaan oppia. Vuosittain on esimerkiksi saatavilla viereisen kuvan mukaisia karttoja, joista käy ilmi tähtien paikat baguassa kunakin vuonna. Tähän kuvaan on merkitty tähtien paikat vuonna 2012. Kun vertaat sitä baguaan huomaat muun muassa, että alueella viisi on tähti numero kuusi, alueella yhdeksän on tähti numero yksi ja alueella yksi puolestaan on tähti kaksi. Kun sitten tiedetään millaisista tähdistä on kyse osataan myös ennustaa niiden vaikutusta alueen asioihin. Erilaisilla fengshui-tehosteilla voidaan tähtien vaikutusta hillitä tai voimistaa.

Muutama varoituksen sana:

Lentävien tähtien käyttäminen ei tee fengshuin soveltamisesta suinkaan yksinkertaisempaa eikä helpompaa. Jos et ole tuttu energian liikkeiden ohjailussa, keskity ensin opettelemaan perusasiat ennen kuin siirryt tähtien maailmaan.

Lentävät tähdet toimii kompassibaguan kanssa. Opin syntyaikoina ei länsimaista baguaa edes ollut olemassa, joten tähtien käytöstä sen kanssa ei ole kokemuksia. Lukemani perusteella en ymmärrä miksi se ei toimisi, mutta kehotan kuitenkin kokeilemaan vähän kerrallaan ja pienin askelin.

Lentävien tähtien, kuten fengshuin kohdalla yleensäkin, ei ole vielä riittävästi vakiintunutta tapaa kääntää kiinan kielen nimitykset. Jos luet tähdistä jostakin muualta ota huomioon, että asiat saatetaan esittää hieman eri tavalla. Sama varoitus pätee englannin kielisten tekstien kohdalla, myös siellä nimitykset vaihtelevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti