Hae tästä blogista

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Flying stars - lentävät tähdet 1

Flyting stars -bagua vuonna 2012
Päivitetty 19.3.2011

Fengshui ei ole paikalleen jämähtänyt koulukunta. Esimerkiksi baguan numerointia on aikanaan muutettu, koska uuden tavan huomattiin toimivan käytännössä paremmin. Vielä viime vuosisadalla syntyi uusi koulukunta, mustan hatun koulukunta. Se on saavuttanut nopeasti menestystä, mutta samalla saanut osakseen voimakasta arvostelua. Klassisen fengshuin piirissä katsotaan, että mustan hatun koulukunnassa oppia on yksinkertaistettu liikaa ja lisätty siihen suoranaista taikauskoa. Kaiken kaikkiaan voidaankin sanoa, että edellisestä merkittävästä muutoksesta fengshuin piirissä on kulunut pari tuhatta vuotta.

Uusi muutos saattaa nyt olla ovella. Oppi lentävistä tähdistä, flying stars, on tunnettu ainakin tuhannen vuoden ajan Kiinassa ja on nyt myös leviämässä länsimaihin. Se muuttaa radikaalisti käsitystämme baguasta. Merkittävin muutos on ajan vaikutusten mukaan ottaminen. Flying stars -bagua ei ole kiinteä, vaan aika ja avaruus vaikuttavat sen osiin.

Lentävät tähdet ollaan nykyisin jo laskemassa omaksi koulukunnaksi. Usein se kuitenkin myös nähdään astrologian tai klassisen fengshuin lisäosana. Siihen kohdistuvat odotukset ovat joka tapauksesssa suuret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti