Hae tästä blogista

maanantai 24. helmikuuta 2014

Etsi oma eläinmerkkisi

päivitetty 24.2.14, lisätty vuosiin elementit

 Kiinalaisessa horoskoopissa on 12 eläinmerkkiä. Jokainen vuosi on nimetty jollekin eläimelle, jolloin kaikki sen vuoden aikana syntyneet saavat sen vuoden eläimen merkikseen. Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa on meneillään jäniksen vuosi, joten kaikki tänä vuonna syntyneet ovat kiinalaisessa horoskoopissa jäniksiä.

Omaa merkkiä haettaessa on otettava huomioon, että Kiinassa uusi vuosi alkaa eri aikaan kuin meikäläisessä kalenterissa. Aika lisäksi muuttuu joka vuosi. Jos syntymäaika on meikäläisittäin vuoden alussa, kannattaa tarkistaa onko vuosi vielä vaihtunut silloin Kiinassa. Usein sattuu, että tammikuussa tai helmikuun alussa syntynyt kuuluukin kiinalaisittain edellisen vuoden piiriin. Miten vuosi on vaihtunut Kiinassa vuodesta 1924 näet täältä.

Kun olet selvittänyt mihin vuoteen kuulut seuraavasta luettelosta näet mikä on eläinmerkkisi. Koska eläinten kierto tapahtuu säännöllisessä 12 vuoden jaksossa on luetteloa helppo jatkaa laskemalla eteen- ja taaksepäin. Vuosiluvun jälkeen on mainittu vuoden elementti. Esimerkiksi 1974 syntyneet ovat puutiikereitä.


3 kommenttia:

 1. Tervehdys Hannupekka!
  Mistä voin lukea mitä esim. metallitiikeri tarkoittaa?

  VastaaPoista
 2. Metallitiikeri tarkoittaa ihmistä, jonka eläinmerkki on tiikeri ja jonka henkiläökohtainen elementti on metalli. Jos kirjoitat hakukenttään tiikeri tai metalli löydät kummastakin runsaasti tekstiä. Jos englanninkieli on tuttua suosittelen sivua http://www.fengshuiweb.co.uk/animals/metaltiger.htm.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tuollapa sitä aikaa kuluu...

  VastaaPoista