Hae tästä blogista

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Ikkunat

Keväisen auringonpaisteen myötä ajatukset siirtyvät helposti ikkunoiden pesuun.Ikkunat ovat energian kulkemiselle yllättävän tärkeitä, suuri osa chistä kulkee ikkunoiden kautta. Aivan kuten fengshuissa muutenkin painotetaan siisteyttä ja järjestystä, tämä vielä korostuu ikkunoiden kohdalla. Ensimmäinen askel on, että ikkunat tulee pitää puhtaina. Likaiset ikkunat saattavat aiheuttaa asukkaissa aloitekyvyttömyyttä ja hankaluuksia töiden tekemisessä tai niiden aloittamisessa. Paitsi lasit, myös kehysten ja puitteiden tulee olla siistit ja ehjät, niin sisä- kuin ulkopuolellakin. Älä anna ikkunalautojen muodostua sekalaisen roinan säilytyspaikoiksi. Kaikkea tätä voidaan myös soveltaa henkilökohtaisiin ikkunoihin joita kannamme mukanamme - silmälaseihin. Pidä myös niiden kehykset ehjinä ja toimivina ja linssit kirkkaina.

Kaikkien ikunalasien - oli sitten kyse ikkunoista ulkona tai sisällä - tulee olla kirkkaita. Älä suosi sisustuksessa savu- tai himmennettyä lasia. Erääseen aikaan muodissa ollut tapa värjätä silmälasien linssit kevyesti on myös fengshuin periaatteiden vastaista.

Käytä sellaisia verhoja, joista todella pidät ja jotka heijastavat omaa sisintäsi. Verhojen tulee olla siistit, puhtaat, ehjät ja laskeutua hyvin. Jos verhot on vedetty kiinni illan ja yön aikana, muista avata ne valoisana aikana jotta myönteinen energia pääsee auringonvalon mukana huoneisiin. Verhojen tulee olla riittävän isot jotta ne peittävät tarvittaessa kauniisti koko ikkunan ja kangas jää vielä aaltoilemaan. Tankojen mekanismin on oltava kunnossa niin että verhoja on helppo liikutella.

Käytä kaihtimissa ja ripustamisessa luonnollisia materiaaleja. Puu on parhaimpia, vältä muovia kaikin keinoin.

Verhoja voi myös vaihdella vuodenaikojen mukaan. Käytä talvella paksuja kankaita ja lämpimiä värejä. Keväällä voit vaihtaa ne kevyempiin ja vaaleampiin sävyihin. Pidä vaihtaessa mielessä baguan vaatimus alueen energiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti